Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα, Σάκης Κεχαγιόγλου, ανέγνωσε στο δικαστήριο γραπτή δήλωση της από τις φυλακές Κορυδαλλού με την οποία δήλωνε πως επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της, απουσία της ίδιας. Ο δικηγόρος της κατηγορούμενης ζήτησε η κατηγορία να μετατραπεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, δηλώνοντας πως η ίδια έχει ομολογήσει την πράξη της.

Αξίζει να αναφερθεί πως η κατηγορούμενη έχει ολοκληρώσει ήδη 15 μήνες κράτησης, με το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης στους 18μήνες να μην επιτρέπει καθυστερήσεις

Το θύμα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα κατηγορίας, δηλώνοντας τα στοιχεία της. Κατόπιν η διαδικασία διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου, κάνοντας δεκτό το αίτημα για την παρουσία της κατηγορούμενης κατά την κατάθεση της Ιωάννας.

«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα», δήλωσε πρόσφατα.

Ιστορικό της υπόθεσης

Η κατηγορουμένη συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020, ενώ διατήρησε την σιωπή της επί 11 μήνες αρνούμενη να συνεργαστεί με την ανακρίτρια. Ομολόγησε την επίθεση τον Απρίλιο του 2021, τονίζοντας πως η πρόθεση της δεν ήταν να την σκοτώσει. Η ίδια απέδωσε την πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα, το οποίο πίστευε πως εμπλέκεται σε προσωπικό της ζήτημα.

Τον Μάιο παραπέμφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σύμφωνα με την εισήγηση του Εισαγγελέα, ο οποίος αρνήθηκε να αποδεχθεί τον σκοπό της σωματικής βλάβης.

Πριν την εμφάνισή της στο δικαστήριο η Ιωάννα είχε περιγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μετά την επίθεση, καθώς το ανελαστικό μόσχευμα την αναγκάζει να διατηρεί το κεφάλι της σε ακινησία, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν αισθητικές επεμβάσεις. Το θύμα αναγκάζεται να αποφεύγει τον ήλιο, ενώ δήλωσε πως η εικόνα της τραβά τα βλέμματα καθιστώντας τις εμφανίζεις της δύσκολες.