Στη συνέντευξη του, ο Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στις νέες αυτές εξουσίες οι οποίες απαιτούν τροποποιήσεις στη συμφωνία για τον ΕΜΣ που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, θα επιτρέψουν στο ταμείο να είναι έτοιμο να παράσχει αμέσως ένα πρόγραμμα διάσωσης συνοδευόμενο από όρους σε όποια χώρα το χρειαστεί.
 
«Αν ο ΕΜΣ λάβει νέες εξουσίες να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να καταρτίζει, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ένα πρόγραμμα με όρους, αυτό δεν θα μπορούμε να το κάνουμε αν δεν ελέγχουμε συνεχώς τις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης», επεσήμανε ο επικεφαλής του ΕΜΣ.
 

«Η ιδέα αυτή δεν είναι τόσο επαναστατική»
 

Ωστόσο η ιδέα δε φαίνεται να θεωρείται «τόσο επαναστατική» καθώς ήδη ο ΕΜΣ ελέγχει τις οικονομίες των άλλων χωρών. Το ζήτημα τίθεται ακριβώς στο γεγονός ότι βάσει των συνθηκών της ΕΕ, η δουλειά του ελέγχου και της εποπτείας έχει ανατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Κάποιες χώρες παρ’ όλα αυτά όπως η Γερμανία, θα ήθελαν να δουν να μοιράζεται αυτή την ευθύνη ένας διακυβερνητικός οργανισμός, όπως ο ΕΜΣ, διότι πιστεύει πως η Κομισιόν είναι πολύ πολιτικοποιημένη.
 
«Δεν σκοπεύω να αρπάξω αρμοδιότητες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν είναι δυνατό, διότι περιλαμβάνονται στις συνθήκες της ΕΕ», τόνισε από τη μεριά του ο Ρέγκλινγκ.  Όταν ρωτήθηκε πότε πιστεύει ότι θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι αλλαγές στον ΕΜΣ, ο επικεφαλής του απάντησε ότι «το 2018 θα ήταν μια καλή χρονιά».
 
«Έχουμε ένα παράθυρο τους επόμενους 12 μήνες διότι δεν είναι προγραμματισμένα άλλα μεγάλα γεγονότα, όπως το 2019 που είναι οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η επιλογή της νέας Επιτροπής», εξήγησε.