Το κόμμα του πρωθυπουργού του Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με μια τεράστια διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών που έγινε με δική του ευθύνη προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Haaretz, το Λικούντ μεταφόρτωσε ολόκληρο τον εκλογικό κατάλογο της χώρας σε μία ηλεκτρονική εφαρμογή που χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν τα ονοματεπώνυμα, οι διευθύνσεις και το γένος όλων των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της χώρας, αλλά και τα τηλέφωνα και άλλες προσωπικές πληροφορίες ορισμένων, από σφάλμα.

Σημειώνεται ότι τα πολιτικά κόμματα στο Ισραήλ λαμβάνουν προσωπικές λεπτομέρειες των ψηφοφόρων πριν από τις εκλογές και δεσμεύονται να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους, αλλά και να μην αναπαράγουν τον εκλογικό κατάλογο ούτε να τον δώσουν σε άλλο κόμμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας.

Σύμφωνα με την Haaretz, ένα πρόβλημα στην εφαρμογή έδωσε τη δυνατότητα, σε όποιον μπορούσε, να κατεβάσει ολόκληρο τον εκλογικό κατάλογο χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις.

Παραμένει άγνωστο πόσοι άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά και τα κατέβασαν, όμως η εφαρμογή έχει χρήστες και σε πολλές χώρες εκτός Ισραήλ, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία και η Μολδαβία.