Το πρακτορείο Bloomberg με εκτενές του δημοσίευμα περιγράφει το περιστατικό σχολιάζοντας πως «ο Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του», επισημαίνοντας πως κάθε λεπτό γινόταν όλο και πιο θυμωμένος. «Τα πράγματα κλιμακώθηκαν όταν ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις συνθήκες στα στρατόπεδα της Ελλάδας, συχνά αντικείμενο κριτικής από τα μέσα ενημέρωσης και από μη κυβερνητικές οργανώσεις» προσθέτει το Bloomberg.
Το Reuters αναφέρεται επίσης στην παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η χώρα στέλνει πίσω βάρκες με μετανάστες και πως η Ελλάδα έχει χορηγήσει άσυλο σε 50.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων «δεκάδων χιλιάδων Αφγανών». Στην συνέχεια, γράφει πως ο «Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ανήλθε στην εξουσία το 2019, υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στο μεταναστευτικό αποκαλώντας την “αυστηρή αλλά δίκαιη” και είπε ότι η Ελλάδα διασώζει εκατοντάδες ανθρώπους στη θάλασσα από το 2015».
H Deutsche Welle μετέδωσε το τι συνέβη γράφοντας πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός λογομαχεί με ρεπόρτερ για το μεταναστευτικό». «Την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί την Τουρκία για την τοποθέτησή της στο μεταναστευτικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζει κριτική από τα μίντια και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την απάντησή του στην κρίση» αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Μία Ολλανδή δημοσιογράφος, η Ingeborg Beugel,, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη την Τρίτη για “ναρκισσιστική κακοποίηση” σε σχέση με τους μετανάστες. Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις βασικές πύλες εισόδου μεταναστών στην Ε.Ε. Ο Μητσοτάκης, εξέφρασε προηγουμένως την ενόχλησή του επειδή άλλες χώρες της Ε.Ε., δεν μοιράζονται το βάρος της φιλοξενίας αιτούντων άσυλο».