Όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ράνια Αντωνοπούλου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FM».
 
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο.
 
Με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

 
Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης, το υπουργείο Οικονομικών, μέσω διαρροής, προχώρησε σε διάψευση των δημοσιευμάτων για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις, σημειώνοντας πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
 
Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η ίδια πηγή επισημαίνει πως το ΥΠΟΙΚ εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. «Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού» προσθέτει.