Διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Στον καθρέφτη της Παλαιστίνης: Εικόνες και ήχοι μιας καθημερινής μάχης για συλλογική αξιοπρέπεια» συνδιοργανώνουν στις 28-29 Νοεμβρίου το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) και o πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ στο σινέ «Αθηνά» στο Χαλάνδρι θα πραγματοποιηθούν προβολές ντοκιμαντέρ και ταινιών από Παλαιστίνιους δημιουργούς με σκοπό να αναδειχθούν τα βασανιστήρια ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Μαρουάν Τουμπάσι (πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης), η Σοφία Σακοράφα (αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλεύτρια ΜέΡΑ25, τιμής ένεκεν Παλαιστίνια υπήκοος) και ο Σίμος Ρούσσος (δήμαρχος Χαλανδρίου), ενώ θα ακολουθήσουν προβολή του ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της Ελληνο-Παλαιστίνιας εικαστικού Ντόρις Χακίμ: «Liwan: a story of cultural resistance» και μουσική εκδήλωση με τον Αλέκο Βρέτο στο ούτι. Τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου θα προβληθούν, παρουσία των δημιουργών, οι ταινίες «Roshmia» του Salim Abu Jabal και «Enquete personnelle» της Ula Tabari, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι εκδηλώσεις στον κινηματογράφο «Αθηνά» στο Χαλάνδρι θα ξεκινούν στις 7 μ.μ. με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων.