Εικόνες από το μέλλον χαρακτήρισε τις εξελίξεις στη χρηματιστηριακή αγορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδίδοντας τη βουτιά του γενικού δείκτη σε «αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας». Την ίδια ώρα, έκανε λόγο για σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης, με αφορμή τις αποκαλύψεις περί χρηματισμού βουλευτών
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, σε πρόσφατη παρουσίαση κυβερνητικού προγράμματος ( Paleologos Nick / SOOC)
Την ανάγκη συστράτευσης για την έξοδο από το μνημόνιο υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αποδίδοντας την πτώση στο Χ.Α. και την άνοδο των spreads στην αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας.
«Το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη δύσκολη διαπραγμάτευση για την έξοδο από την κρίση και από το μνημόνιο, για την αλλαγή σελίδας στην πορεία της χώρας, είναι η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας», ανέφερε μετά τη συνάντηση που είχε με την αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Ναταλία Γκέρμαν, κληθείς να σχολιάσει το σφυροκόπημα σε χρηματιστήριο και ομόλογα.
«Βλέπουμε τώρα σκηνές από ένα μέλλον που πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός. Βλέπουμε πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση και ότι όσο είναι σημαντικό το να είμαστε ενωμένοι και συστρατευμένοι για να πετύχουμε την έξοδο από το μνημόνιο, άλλο τόσο είναι επικίνδυνο να μετατρέψουμε εσωτερικές μικροκομματικές αψιμαχίες σε επιχείρημα των αγορών εναντίον μας», πρόσθεσε.
Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «ο καθένας πρέπει να καταλάβει πως ό,τι λέμε και ό,τι κάνουμε εδώ στην Ελλάδα αμέσως εξάγεται και λειτουργεί, είτε υπέρ, είτε κατά, της χώρας». «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «τώρα λειτουργεί κατά».
«Σταλινικού τύπου προληπτική συκοφάντηση»
Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα περί χρηματισμού βουλευτών και εξαγοράς συνειδήσεων εν όψει της ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε «αθλιότητα», την όλη ιστορία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «σταλινικού τύπου επιχείρηση προληπτικής συκοφάντησης της ανεξάρτητης, διαφανούς και κατά συνείδηση ψήφου των βουλευτών».
Μάλιστα, υποστήριξε ότι αυτού του «σταλινικού τύπου προσεγγίσεις» δεν ισχύουν σε ευρωπαϊκές δημοκρατίες και ευρωπαϊκά κράτη δικαίου και σημείωσε ότι η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται φανερά, ονομαστικά και στα μάτια του ελληνικού λαού.