Οι απόστρατοι έκαναν μία εξοντωτική αγωγή κατά του Μπογιόπουλου, ζητώντας το ποσό των 70.000 ευρώ για παρεμβάσεις που έκανε ο δημοσιογράφος σε σχέση με τις εκδηλώσεις μίσους που διοργανώνουν στον Γράμμο και στο Βίτσι, τόσο μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του στον Real FM, όσο και στην ιστοσελίδα «Ημεροδρόμος» καθώς και τη φυλάκισή του για 6 μήνες «ως μέσον εκτελέσεως της απόφασης που θα εκδοθεί».

«Η δίωξη δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι είμαι δημοσιογράφος, αλλά ότι είμαι μέλος του ΚΚΕ, δηλαδή κομμουνιστής δημοσιογράφος. Αυτό θέλουν να διώξουν. Αυτοί που εμφανίζονται να εθίγησαν από τις αποκαλύψεις μου, δεν κατάφεραν για δεύτερη φορά να εμφανίσουν ούτε έναν μάρτυρα. Το σίγουρο είναι ότι μετά από 80 χρόνια αυτό που θα αναδεικνύεται και δεν θα πάψει ποτέ να αναδεικνύεται ότι ο ανθός του ελληνικού λαού δεν ήταν “συμμορίτες”, όπως λένε αυτοί, αλλά μαχητές του ΔΣΕ. Ανθός που θα συνεχίσει να σηματοδοτεί το μέλλον του ελληνικού λαού. Για να πούμε για μία ακόμα φορά ποια είναι η ιστορική αλήθεια», είπε ο Νίκος Μπογιόπουλος σε δηλώσεις του έξω από το Πρωτοδικείο.

Ο δημοσιογράφος τόνισε για άλλη μια φορά πως οι μαχητές του ΔΣΕ «δεν ήταν συμμορίτες όπως τους αποκαλούν, αλλά ο ανθός του ελληνικού λαού». Επίσης, υπογράμμισε πως η ΕΑΑΣ δεν κατάφερε και πάλι να εμφανίσει ούτε έναν μάρτυρα στο δικαστήριο.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται. Πρέπει εδώ και τώρα να πάρει θέση και να απαντήσει στα ερωτήματα που το ΚΚΕ έχει θέσει με Επίκαιρη Ερώτησή του, όπως ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, αλλά και ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΕΑΑΣ, η οποία ως ΝΠΔΔ εποπτεύεται από το ίδιο το υπουργείο Άμυνας», σημειώνει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσαν συνδικαλιστές, απόστρατοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τα ΜΜΕ, καθώς επίσης και οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Χρήστος Κατσώτης και Νίκος Παπαναστάσης.