Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσίαζε ως δικαιολογίες για να μην προσέλθει να απολογηθεί στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, ότι έχει κορονοϊό αλλά και το πλήγμα που υφίσταται η δημόσια εικόνα του κάθε φορά που βρίσκεται σε δικαστική αίθουσα, εμφανίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να απολογηθεί.

Ο Μαρινάκης ζητάει να μην απολογηθεί στη δίκη για τα στημένα, με πρόφαση τον κορονοϊό και την δημόσια εικόνα του

Όπως μετέδωσε το «Libre», κατά την απολογία του ο Βαγγέλης Μαρινάκης και αναφορικά με τις εκλογές της ΕΠΟ το 2012, υποστήριξε πως «όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό ο Γκαγκάτσης ήταν νομικός σύμβουλος της ομάδας, είχαμε πολύ καλή συνεργασία, μας ήταν πολύ εύκολο να τον στηρίξουμε. Ήθελα όμως να έρθουν ορισμένοι νέοι άνθρωποι. Τον κ. Σαρρή τον γνώρισα στην ΕΠΟ. Είχαν γραφτεί πάρα πολλά για τις σχέσεις Γκαγκάτση-Ολυμπιακού. Η θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι κάτι σημαντικό, άλλωστε τα τελευταία πέντε χρόνια, οι παράγοντες του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ διαφημίζουν τη σχέση τους με τους προέδρους της ΕΠΟ», είπε. Ακόμα πρόσθεσε πως «δεν πιστεύω ότι ένας πρόεδρος της ΕΠΟ μπορεί να περάσει τη γνώμη του σε έναν δικαστή των Επιτροπών της ομοσπονδίας. Ούτε μπορεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ να διαλέξει ή να ορίσει διαιτητή».

Ο Μαρινάκης ανακοίνωσε πως προσβλήθηκε από κορονοϊό

Σε σχέση με τη συνομιλία με τον Θόδωρο Κουρίδη αναφορικά με τα πλέι οφ της Football League το 2012, ο πρόεδρο του Ολυμπιακού, ισχυρίστηκε ότι «με τον Κουρίδη είπαμε οι καλύτεροι διαιτητές της Α’ Εθνικής να αναλάβουν τους αγώνες των πλέι οφ της Β’ Εθνικής», ενώ σε σχέση με όσα έχει υποστηρίξει ο Αλέξης Κούγιας, ως πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Λάρισας, σημείωσε πως «ο Κούγιας είχε πολλά παράπονα από ομάδες που είχαν παίξει μαζί του. Υπήρχαν άνθρωποι που τον κάλεσαν στο γραφείο τους και του έδειξαν διαλόγους που είχαν αφαιρέσει τα ονόματά τους. Τον κορόιδεψαν. Ο βασικός παράγοντας που ξεκίνησε η ιστορία αυτή ήταν ο Κούγιας. Ο βασικότατος. Το κατηγορητήριο αυτό έχει γραφτεί από συγκεκριμένες δηλώσεις του κυρίου Κούγια και καταθέσεις».

Δεν ήξερα για το «πακιστανικό» τηλέφωνο

Σε ό,τι αφορά το «πακιστανικό» τηλέφωνο που φέρεται να διέθετε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε πως «εγώ το έμαθα από την δικογραφία ότι ήταν πακιστανικό. Είναι κάρτες που πουλάνε στα αεροδρόμια, στις πλατείες. Το νούμερο του τηλεφώνου μου είχε διαρρεύσει και ήταν παντού. Γι’ αυτό και πήρα ένα δεύτερο τηλέφωνο. Φοβόμουν ότι μπορούσε να γίνει καμία παράνομη καταγραφή. Δεν το πήρα για το ποδόσφαιρο, μιλούσα για τη δουλειά μου. Έγινε παράνομη καταγραφή με παράγοντες αντιπάλων ομάδων (σ.σ. στο σημείο εκείνο κατονόμασε τον Νικόλα Πατέρα)», υποστήριξε.

Σε σχέση δε, με τις συνομιλίες για την υπόθεση του Εθνικού Γαζώρου στην Επιτροπή Εφέσεων, κατά την απολογία του ο επιχειρηματίας είπε πως, «με παίρνουν τηλέφωνο κάθε μέρα πάρα πολλοί άνθρωποι και μου ζητάνε πράγματα. Δεν είπα να απορριφθεί η έφεση! Ρώτησα, “πρέπει να απορριφθεί η έφεση”; Όταν το συζητάγαμε άλλωστε, αυτό, η απόφαση βγήκε μετά από μια ώρα. Είχε βγει ήδη δηλαδή. Δεν έχει σχέση Κουρίδης», υπογράμμισε.

Για τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών, είπε πως «ο Ελευθερόπουλος ήταν παίκτης του Ολυμπιακού για πολλά χρόνια. Στην Κ17 ήταν ο Μαυρογεννίδης. Για εμάς θα ήταν καλό ο Ελευθερόπουλος να πάει στον Πανιώνιο ή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, για να αποκτήσει εμπειρίες και να έρθει κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό. Δεν είπα ότι το μισό συμβόλαιό του στον Πανιώνιο θα το πληρώσει ο Ολυμπιακός, είπα ότι το μισό συμβόλαιο το πληρώνει ο μάνατζέρ του», επεσήμανε.

Πρόσθεσε πως «ορισμένοι δανεικοί του Ολυμπιακού, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό έχουν παίξει τα καλύτερα τους παιχνίδια για να αποδείξουν ότι κακώς τους δώσαμε δανεικούς. Σήμερα έχουμε τουλάχιστον 10 δανεικούς σε Ελλάδα κα Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε 5 παίκτες στο Βόλο», είπε και συμπλήρωσε πως «η αξία του Ολυμπιακού ήταν 10πλάσια, 20πλάσια, 50πλάσια από τις υπόλοιπες ομάδες και επίσης μπορείτε να δείτε τη διαφορά των βαθμών που πήραμε τα πρωταθλήματα τις περιόδους που υπάρχουν αυτές οι κατηγορίες».

«Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ έκαψα τον φούρνο»

Σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε στον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ισχυρίστηκε πως «πολλοί μπορούν να πιστεύουν ότι έχω σχέση με αυτό. Ο κύριος Κωνσταντινέας έκανε καριέρα πάνω σε αυτό. Εδώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη αδικία. Δεν είχα καμιά δουλειά εγώ με αυτή την υπόθεση. Σας λέω πως νιώθω μετά από τόσα χρόνια. Όλος ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ έκαψα τον φούρνο».
Για τη χαρτογράφηση των ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού σημείωσε πως «έχω δύο εταιρείες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ελέγχομαι από τις αμερικανικές αρχές. Υπάρχουν άνθρωποι που αμφιβάλλουν για να συνεργαστούν μαζί μας».

Αναφορικά με τις συνομιλίες Βρέντζου με τον πρώην αστυνομικό Παναγόπουλο και έπειτα από σχετική ερώτηση της προέδρου, «μου κάνει εντύπωση, χρειάζεστε άνθρωπο στην Αστυνομία;», απάντησε: «;όχι, πληρώναμε πρόστιμα. Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει το κράτος για να κάνουμε διακανονισμούς. Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα υποφέραμε. Πληρώσαμε πάρα πολλά πρόστιμα. Είναι πολύ δύσκολο να βάλλεσαι από την προηγούμενη κυβέρνηση. Θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο από το ελληνικό κράτος, αυτά που συζητάμε τώρα έχουν γίνει το 2012. Μου έχουν κάνει τεράστια ζημιά, την έχουμε βιώσει σε όλο το μεγαλείο την αδικία, αισθάνομαι περήφανος γιατί παρά τους ελέγχους που μου έχουν κάνει, δεν έχει βρεθεί τίποτα», είπε ο εφοπλιστής.

Για τους Σοφοκλή Πιλάβιο, Γιώργο Σαρρή καθώς και τον Βασίλη Γκαγκάτση, σημείωσε πως «ήταν ένας καλός πρόεδρος ο Πιλάβιος. Τον γνώρισα σε συμβούλιο της ΕΠΟ ενώ εγώ ήμουν πρόεδρος της Λίγκας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ. Ήταν φιλικά προσκείμενος στον Παναθηναϊκό, που είχε πάρει το πρωτάθλημα και με είχε προβληματίσει.

»Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό δεν ήξερα κανέναν. Εγώ ήμουν μόνιμος κάτοικος Λονδίνου, δεν ήξερα κανέναν. Πρώτη φορά πάω στο δικαστήριο, είμαι 52 ετών. Θεωρώ ότι ο Πιλάβιος ήταν φίλα προσκείμενος στον Πατέρα. Με αυτά που έχω δει σήμερα θεωρώ ότι ήταν καλός πρόεδρος. Τότε θεώρησα ότι ήταν σωστό να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, με νέους ανθρώπους, όπως τον Σαρρή», ανέφερε.

Ακόμα πρόσθεσε πως «ο κύριος Γκαγκάτσης είχε θέματα, ήταν υπάλληλος του Ολυμπιακού, ήταν έμπειρος, πιο έμπειρος από τον Σαρρή. Θεώρησα ότι καλό είναι ένας άνθρωπος που έχει ανοικτές υποθέσεις με την ποινική δικαιοσύνη να μην είναι υποψήφιος με την ΕΠΟ και προτίμησα να μην στηριχθεί από την ομάδα μας. Δεν έκρυψα ποτέ ότι ο Γκαγκάτσης είχε θέματα».

Σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Αρβανιτίδη της Βέροιας υποστήριξε πως δεν είχε καμία ιδιαίτερη σχέση με τον Αρβανιτίδη.

Σε σχέση με το παιχνίδι Ολυμπιακός – Ατρόμητος σημείωσε πως «αυτό που έκανε ο Φύσσας ήταν πάρα πολύ άσχημο. Έκανε ένα μεγάλο λάθος, μπορεί να πιέστηκε από την ομάδα του να κάνει κάτι που δεν ήταν σωστό. Έπρεπε να σκεφτεί την ιστορία του και τη σχέση του με του συμπαίκτες του τόσα χρόνια. Με τον Κατσουράνη ήταν μαζί στην Εθνική», είπε ο Β. Μαρινάκης.

Τέλος, για την επίσκεψη στον Χριστόφορο Ζωγράφο στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκε, είπε πως «πήγα γιατί πίστεψα ότι κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του».