Λόγω αυτού ανέκυψε δικονομικό κώλυμα, όπως τόνισε και ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, Παναγιώτης Μανιάτης και η διαδικασία της δίκης για το Μάτι πρέπει να διακοπεί μέχρι να δοθεί άδεια της Βουλής για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου.

«Υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος προς το δικαστήριο.

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση της Ρένας Δούρου και συγκεκριμένα ο συνήγορος της, Θεόδωρος Σχοινάς, ανέγνωσε δήλωση της εντολέως του, στην οποία αναφέρει με ρητό τρόπο τη απόφαση της να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία, σκοπεύοντας να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία για να συνεχιστεί κανονικά η δίκη.

Μεταξύ άλλων, η κ. Δούρου ανέφερε στη δήλωση πως αναμένει τη δίκαιη κρίση του δικαστηρίου, καθώς δεν έχει διαπράξει τίποτα για να φοβάται την κρίση της δικαιοσύνης.

Τελικά, η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας Μαρία Γκιαούρη ανακοίνωσε τη διακοπή της δίκης για τις 24 Ιουλίου.

Σημειώνεται πως το δικαστήριο δίνει αγώνα δρόμου αναγνωρίζοντας τον ορατό κίνδυνο της παραγραφής σε επόμενους βαθμούς κρίσης, να διακοπεί η δίκη μέχρι να εξασφαλιστεί η άδεια της Βουλής.

Η διακοπή σηματοδοτεί ακόμη μία καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης σε πρώτο βαθμό για τους 104 νεκρούς και τους 32 εγκαυματίες και ενώ πλέον συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018, οπότε η χώρα βίωσε τον όλεθρο που άφησε πίσω της η φωτιά στο Μάτι.