Η Εισαγγελέας στην πρόταση της είπε ότι δεν στοιχειοθετείται το 187 Α, του αντιτρομοκρατικού νόμου, ωστόσο πρότεινε μετατροπή της κατηγορίας του 184, για διέγερση. Μετά από διακοπή, η έδρα επανήλθε και η πρόεδρος ανακοίνωσε την ενοχή του Γιώργου Καλαϊτζίδη με βάση το άρθρο 184.

Το άρθρο αυτό αφορά προτροπή σε πράξεις οι οποίες μπορεί να έχουν και πλημμεληματικό χαρακτήρα, όπως κάποιες από τις παρεμβάσεις που κάνει ήδη ο Ρουβίκωνας, σύμφωνα με την εισαγγελέα.

Του επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών για την οποία, με την συνήγορο υπεράσπισης Άννυ Παπαρούσσου καταθέσαν έφεση.

Η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα για τρία χρόνια που θα πει ότι ο Καλαϊτζίδης δεν θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο Γιώργος Καλαϊτζίδης δήλωσε:

«Έξι μήνες με τριετή αναστολή. Μία ποινή την οποία την περιμέναμε. Έχει επαναληφθεί κατά καιρούς η ποινικοποίηση του πολιτικού λόγου. Και σε άλλα δικαστήρια που έχω συρθεί είχαμε καταδικαστικές αποφάσεις και φυσικά σε δεύτερο βαθμό είχαμε αθωωτικές. Εμείς διεκδικήσαμε σήμερα στη δικαστική αίθουσα την πολιτική μας και προσωπική μας αξιοπρέπεια όπως διεκδικούμε κάθε μέρα στο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ και συνεχίζουμε να παλεύουμε. Αυτή η ποινή δεν πρόκειται να μας σταματήσει από το να διεκδικούμε την αξιοπρέπεια αυτή».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ThePressProject (@thepressproject)

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες – αλληλέγγυους στην Παλαιστίνη της Νομικής, ένωσαν τη φωνή τους με τους αλληλέγγυους στον Γιώργο Καλαϊτζίδη. Στη δικαστική αίθουσα ακούστηκαν συνθήματα όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».