Σύμφωνα με το news247.gr, η Νέλλη Παπαχελά, αναφέρθηκε στον ναζιστικό χαιρετισμό του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι εμφανίστηκε στην αίθουσα με «οπλοφορούντες φουσκωτούς», με αποτέλεσμα να αποχωρήσει αφού πρώτα έκανε το ναζιστικό χαιρετισμό. Η μάρτυρας χαρακτήρισε προκλητική τη στάση αυτή, υποστηρίζοντας πως ήταν μια δήλωση ότι «είμαι ναζί, είμαι εδώ και να με φοβάστε».
 
Παράλληλα, η Νέλλη Παπαχελά αναφέρθηκε σε διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν στο Άγιο Παντελεήμονα, καθώς είναι κάτοικος της περιοχής, στα οποία σύμφωνα με την κατάθεση της, η Θέμιδα Σκορδέλη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αναλυτικότερα, δήλωσε ότι «ήταν επικεφαλής ομάδας που το βράδυ επιτίθονταν σε αλλοδαπούς και η οποία ήταν σε όλα σχεδόν τα δημοτικά συμβούλια». Παράλληλα, μιλώντας ως εκπρόσωπος των κατοίκων είχε πει σε δημοτικό συμβούλιο ότι «όταν έχουμε κατσαρίδες εμείς τις πατάμε», αναφερόμενη στους αλλοδαπούς.
 
Ειδική αναφορά έκανε στο πογκρόμ το 2011, το οποίο ακολούθησε τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη για μία βιντεοκάμερα. Κατέθεσε στο δικαστήριο περιστατικά, στα οποία ήταν αυτόπτης μάρτυρας, κάνοντας λόγο για μια «ομάδα οργανωμένη με δοκάρια και κράνη ξεκίνησαν να κυνηγάνε και να δέρνουν με πολύ άγριο τρόπο τους αλλοδαπούς».
 
«Ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν έχω ξαναφοβηθεί ποτέ τόσο στη ζωή μου», δήλωσε αναφερόμενη σε περιστατικό ξυλοδαρμού γυναικών και παιδιών στη μέση του δρόμου, καθώς όπως εξήγησε δεν πλησίασε να το σταματήσει αλλά επικοινώνησε με την αστυνομία, που όμως ήρθε με καθυστέρηση. Σχετικά με τον ρόλο της, επισήμανε ότι «δεν έκανε απολύτως τίποτα», πράγμα που έχει συμβεί και στο παρελθόν. Πρόσθεσε δε ότι «αυτό που ακουγόταν ήταν ότι υπήρχαν θύλακες στην αστυνομία που πρόσκεινταν στη Χρυσή Αυγή».
 
Αναφέρθηκε σε οργανωμένες επιθέσεις, εμπλέκοντας σε επεισόδια κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής συναυλίας στην περιοχή και το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο. «Πέρα από τον σωματότυπο και το ντύσιμο, πάντα υπήρχε επικεφαλής που έδινε παράγγελμα που κυρίως έλεγε πότε να διαλυθούν», σημείωσε προσθέτοντας ότι στο συγκεκριμένο επεισόδιο «είδα τον Παναγιώταρο αλλά άλλους δεν τους ξέρω. Ήταν επικεφαλής εκείνη τη μέρα».