«Η αιτιολόγηση των πράξεων τους δεν προδίδει καμία ψυχική συντριβή για τον θάνατο αυτού του ανθρώπου, καμία μεταμέλεια» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε δε ότι κανείς τους δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια και δεν τους έχει ζητήσει συγγνώμη.

Η ίδια σχολίασε την πρόταση του εισαγγελέα έδρας του ΜΟΔ για ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη και αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών. «Η πρόταση θίγει ορισμένα ζητήματα με την ορθή σκοπιά αλλά δεν συμφωνούμε ως προς το εξής: Καταρχήν στην πρόταση για την αθώωση των αστυνομικών και σε δεύτερο επίπεδο, πολύ βασικό, στη μη μεταβολή της κατηγορίας από θανατηφόρο σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» υπογράμμισε.

«Θεωρούμε ότι η κατηγορία που αποδόθηκε δεν είναι η ορθή από την αρχή», συνέχισε, λέγοντας ότι το δικαστήριο θα κρίνει τελικά.

Σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς, η Άννυ Παπαρρούσου σημείωσε πως «ο εισαγγελέας κρίνει ότι έπραξαν τα νόμιμα χωρίς να υπερβούν τη νόμιμη βία. Ωστόσο, παραγνωρίζεται στην εισαγγελική πρόταση ότι είχαν να κάνουν με έναν άνθρωπο εμφανώς τραυματισμένο, ο οποίος πέθανε λίγα λεπτά αργότερα και τον μεταχειρίστηκαν σαν να ήταν ένας επικίνδυνος κακοποιός, με το πρόσχημα ότι προέβαλε αντίσταση».

Αναφερόμενη στα βίντεο και τις εικόνες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου παρατήρησε: «Έχουμε όλα τα δεδομένα για να δούμε με τα μάτια μας τι έγινε πραγματικά και να το αποτιμήσουμε νομικά».

«Έχουμε να κάνουμε με δεδομένα πρωτόγνωρα, τα οποία πρέπει να τα χειριστεί η δικαιοσύνη με έναν τρόπο δίκαιο για να τεθεί ένα ανάχωμα ουσιαστικό σε τέτοιες συμπεριφορές από εδώ και στο εξής» υπογράμμισε.