«Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει τονίσει την κρισιμότητα του ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους καθώς η αμερικανική αρωγή σε πολεμικό υλικό προς το Ισραήλ θα γίνει μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου και βάσεων, ενώ οι αμερικανικές βάσεις στην ελληνική επικράτεια παίζουν σοβαρό ρόλο στην διεξαγωγή των επιχειρήσεων εναντίον των Παλαιστινίων» προσθέτει και συνεχίζει:

«Επίσης, οι πολύ μεγάλες αμερικανικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στη Μεσόγειο στρέφονται ενάντια σε Χεζμπολάχ στο Λίβανο και τις ιρανικές πολιτοφυλακές στην Συρία προκειμένου το Κράτος Ισραήλ να προβεί ανεμπόδιστα στη διεξαγωγή χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Παρόμοιο ρόλο εξίσου έχουν και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με αιχμή του δόρατος τις τρεις (3) φρεγάτες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ υπάρχουν σενάρια αποστολής πυρομαχικών πυροβολικού, όπως επίσης ανάπτυξης Ειδικών Δυνάμεων και αποστολής του Υγειονομικού.

Στο πλαίσιο επομένως αυτής της πολύ σοβαρής εμπλοκής-συμμετοχής στον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστινίων, που απειλεί να πάρει ευρύτερες διαστάσεις, από την Κυριακή 22/10, μετακινούνται στην 112 Πτέρυγα Μάχης Αμερικανοί επιτελείς από το στρατηγείο των δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν έδρα την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γερμανία.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το ταξίδι τους ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες από το Ραμστάϊν της Γερμανίας με στρατιωτικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στον ολοκαίνουριο διάδρομο τροχοδρόμησης της αεροπορικής στρατιωτικής βάσης της Ελευσίνας. Πρόκειται για τα στελέχη που θα συνεργαστούν με τους επιτελείς της 112 Πτέρυγας Μάχης και θα προετοιμάσουν- συντονίσουν την υποδοχή των μεταφορικών αεροσκαφών των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ θα μεριμνήσουν και για την διαμονή των πληρωμάτων.

Οι ΗΠΑ απαίτησαν την χρήση της 112 ΠΜ στην Ελευσίνα λόγω των χαρακτηριστικών της βάσης που αποτελεί την έδρα των ελληνικών μεταφορικών C 13, αλλά και γιατί η βάση της Σούδας φέρεται να έχει «φρακάρει» από τον συνωστισμό μεταγωγικών, κατασκοπευτικών και άλλων αεροπλάνων, στο αεροπορικό σκέλος της βάσης.

Από το απόγευμα της Κυριακής ξεκίνησαν οι αφίξεις μεταφορικών αεροσκαφών, υλικών και προσωπικού των Αμερικανών, με C-130J, αλλά και με τα θηριώδη C-17.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται συνεχώς συνεκπαιδεύσεις ανάμεσα στις αντίστοιχες δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό της πολεμικής εμπλοκής-συμμετοχής των Αμερικανών και του ρόλου που παίζει πλέον η 112 ΠΜ, ότι εκεί θα σταθμεύσουν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και συλλογής πληροφοριών.

Για αυτό το λόγο, δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι “κάποιες εκατοντάδες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της USAFE θα βρεθούν στην Αττική και θα πρέπει να διαμείνουν σε καταλύματα σε κοντινή απόσταση καθώς η ίδια η βάση θεωρείται δύσκολο να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, εκτός κι αν αναπτυχθεί εντός του συρματοπλέγματος στρατιωτικός καταυλισμός και κινητό κέντρο επιχειρήσεων των Αμερικανών”.

Πέρα όμως από την ανάπτυξη ναυτικών και αεροπορικών Αμερικανικών δυνάμεων, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μετακίνησης τμήματα ειδικών επιχειρήσεων ή όπως και marines, στην 112 ΠΜ, ενώ στην Σούδα υπάρχουν ήδη!

Το καθήκον των φαντάρων και συνολικά του Αντιπολεμικού Κινήματος είναι το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής.

Να εκφράσουμε μαζικά και αποφασιστικά την Άρνηση Εμπλοκής-Συμμετοχής μας στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

Να βγούμε στην Αναφορά και να Δηλώσουμε ότι δώσαμε Όρκο να υπερασπίζουμε την Άμυνα της χώρας και όχι να συμμετέχουμε στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους σε Ουκρανία και Ισραήλ.

Να στείλουμε Επιστολές Διαμαρτυρίας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και να εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης

Στην 112 ΠΜ που μετατρέπεται σε ένα ακόμη πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ να Αρνηθούμε την παροχή υπηρεσιών στις ΗΠΑ.

Να ζητήσουμε να φύγουμε από τις τρεις (3) φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αντιπολεμικό κίνημα να απαιτήσει την επιστροφή όλων των στρατευμάτων και πολεμικών μέσων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Δεν θα φορτώσουμε εμείς τα πυρομαχικά για τα πυροβόλα Μ 190 που η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει να δώσει στον Ισραηλινό Στρατό.

Να σταματήσουμε να εξυπηρετούμε τους Αμερικανούς Φονιάδες στα διάφορα στρατόπεδα.

Να αρνηθούμε την συμμετοχή μας σε Συνεκπαιδεύσεις με Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Δεν θα γίνουμε εμείς οι Πραιτοριανοί των ΗΠΑ, του Ισραήλ και των Ελλήνων επιχειρηματιών που βλέπουν τον πόλεμο ως μέσο για να αυξήσουν τα κέρδη τους και τον στρατηγικό τους ρόλο στη περιοχή της Μεσογείου».