Η αποκάλυψη «αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ ενδιαφέρονται μόνο για τη μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία και τους νέους Πολεμικούς Εξοπλισμούς» αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος.

Το Δίκτυο Σπάρτακος απαιτεί την παρέμβαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) για να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες.

«Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται ότι ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ αποφασίζει την Εμπλοκή-Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και στρατηγικών υποδομών στον Πόλεμο της Ουκρανίας, με δραματικές οικονομικές συνέπειες για τον λαό μας και παράλληλα δαπανά τεράστια κονδύλια για πολεμικούς εξοπλισμούς όπως στην περίπτωση των ρωσικών BMP που θα αντικατασταθούν από τα γερμανικά μεταχειρισμένα Marder, την ίδια στιγμή έχουν πεταμένους τους φαντάρους, σε άθλιες συνθήκες και υποχρεώνοντας τους να ξοδεύουν σημαντικά ποσά για να τους Υπηρετήσουν Υποχρεωτικά» προσθέτει το Δίκτυο Σπάρτακος, καλώντας «τους συνφάνταρους να βγουν μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά».

«Τους καλούμε να συμμετέχουν στην αγωνιστική προσπάθεια για συγκρότηση Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη Με Στολή, για να εναντιωθούμε στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και φασισμό, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» καταλήγει.

Σύμφωνα με νέα ανταπόκριση οι φαντάροι είναι σε σκηνές και «τους επιτρέψανε να πηγαίνουν στο Φυλάκιο του Πολεμικού Ναυτικού»