Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας ανέφερε:

«Ο κεντρικός μας στόχος στις εκλογές είναι να ηττηθεί και να φύγει αυτή η πλήρως αποτυχημένη κυβέρνηση. Διεκδικούμε την πρωτιά και μια κυβέρνηση συνεργασίας, όπως συμβαίνει στις 21 από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι οποίες τα πηγαίνουν καλύτερα από την Ελλάδα.

»Κλειδί για εμάς είναι η πρωτιά. Προσωπικά, πιστεύω ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι. Κάθε μέρα που περνά η απόσταση μειώνεται, κάτι που θα συνεχίσει και καταγράφεται ακόμη και στις δημοσκοπήσεις εκείνες που πριν λίγο καιρό έδειχναν 15 και 20 μονάδες μπροστά τη ΝΔ.

»Σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους πολίτες, με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση σε εξέλιξη και την διαρκώς κλιμακούμενη επιθετικότητα Ερντογάν, πρέπει να φύγουμε από τη λογική του ‘μέχρι να γίνει το δικό μου, θα πρέπει να στήνουμε κάθε τόσο κάλπες’. Το πρώτο κόμμα θα πρέπει να επιδιώξει συνεργασίες με συγγενή κόμματα με βάση ένα πρόγραμμα. Εμείς διεκδικούμε να είμαστε πρώτοι και σε αυτή την περίπτωση θα απευθυνθούμε στο ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Στην ίδια πατρίδα ζούμε και αυτό το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που διαμορφώνεται, δεν με βρίσκει σύμφωνο».

Για τις μονοκομματικές κυβερνήσεις τόνισε:

«Έχουμε πάθει τεράστια ζημιά από τις μονοκομματικές κυβερνήσεις: Αυτές χρεοκόπησαν την Ελλάδα, έκαναν το κράτος δικό τους λάφυρο, τίναξαν τα ελλείμματα και τα χρέη στα ύψη, διόρισαν τους δικούς τους σε διάφορα πόστα, ελέγχοντας και τη Δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Τις κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα δεν τις έχουμε δοκιμάσει. Δεν μπορούμε να είμαστε ευρωπαίοι a la carte. Εγώ δεν δέχομαι το κόμμα της ΝΔ που λέει ότι είναι το πιο φιλοευρωπαϊκό από όλα να αρνείται τον ευρωπαϊκό κανόνα. Οι κυβερνήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα από την Ελλάδα, είναι πλουσιότερες με ισχυρότερο κοινωνικό κράτος, καλύτερη παιδεία και υγεία, περισσότερη αξιοκρατία και λιγότερη διαφθορά, κυβερνώνται εδώ και δεκαετίες με κυβερνήσεις συνεργασίας. Αυτοί είναι ‘κουτόφραγκοι κι εμείς πονηροί’;

Πιστεύω ότι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες για το πρόβλημα που έχουμε στη χώρα είναι ότι το πρώτο κόμμα τα παίρνει όλα και μετατρέπει το κράτος σε λάφυρο. Θεωρώ πως τα κόμματα πρέπει να μάθουν να συνομιλούν, να συνεργάζονται και να ακολουθούν τη λαϊκή πλειοψηφία. Εάν αποκτήσουμε κυβερνήσεις που είναι πραγματικά της λαϊκής πλειοψηφίας και δεν χρωστούν τη δύναμή τους στο μπόνους του εκλογικού νόμου, νομίζω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα».