Δραματική είναι η κατάσταση στα χωριά του κάμπου της Καρδίτσας, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel. Σχεδόν όλα τα χωριά της περιοχής βρίσκονται κάτω από το νερό, ενώ η στάθμη του νερού έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε κάτοικοι στον δήμο Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ανέβει πάνω στις στέγες των σπιτιών τους ή σε υψηλότερα σημεία ζητώντας βοήθεια.

Από τις τοπικές αρχές γίνονται συνεχώς εκκλήσεις, προκειμένου να παρέμβουν οι ένοπλες δυνάμεις και η ΕΜΑΚ και ζητούνται ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό πολιτών.

«Σήμερα ο δήμος Παλαμά πέθανε, ο δήμος Παλαμά είναι αβοήθητος. Το ύψος του νερού φτάνει τουλάχιστον το 1,5 μέτρο. Οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια, θα έχουμε πνιγμούς. Έχω κάνει κλήσεις παντού, δυστυχώς, κανένας δεν έρχεται», σημείωσε, ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

«Μας είπαν θα έρθουν βάρκες. Σε αυτές βάζουν έναν άνθρωπο και τον τραβούν με το χέρι. Πού να πάνε με τόσο νερό; Δεκάδες κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι. Πώς να είναι καλά στην υγεία τους; Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς. Από χθες έχω ζητήσει ελικόπτερο. Τριανταπέντε άτομα είναι εγκλωβισμένοι σε ένα χωριό. Αυτοί οι άνθρωποι θα πνιγούν. Στη Μεταμόρφωση οι κάτοικοι είναι πάνω στις κορυφές των σπιτιών», πρόσθεσε ο δήμαρχος Παλαμά.

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από την περιοχή αποτυπώνει έναν άνδρα να μεταφέρει δύο παιδιά και ένα σκυλί πάνω σε στρώμα θαλάσσης, μέσα στο πλημμυρισμένο τοπίο.

Τεράστιες οι καταστροφές

Κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας κάνουν λόγο για ακραίες ποσότητες νερού που έχουν πλημμυρίσει τα χωριά τους.

«Από τις 4 παρά 20 το πρωί έχουν μπει τα νερά στον Παλαμά. Αυτή τη στιγμή, με όλη τη γειτονιά, βρισκόμαστε σε μία ψηλή οικοδομή. Έχω 1,5 μέτρο νερό στο σπίτι μου. Στα 300 μέτρα έχω εγκλωβισμένους μία γυναίκα και έναν ανάπηρο άνθρωπο, με τον οποίο δεν έχω επικοινωνία. Η γυναίκα είναι μέχρι τη μέση στο νερό και σήκωσε τον άντρα στο κεφάλι της για να αναπνέει. Δεν μπορούμε να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξεκινήσαμε πλινθόκτιστες κατασκευές και γκρεμίζονται […] Αυτή τη στιγμή είμαστε 14 άτομα από τη γειτονιά που έχουμε μαζευτεί», δήλωσε κάτοικος στο Mega.

Άλλη κάτοικος έκανε δραματική έκκληση για βοήθεια αναφέροντας ότι έχει σπάσει το φράγμα του Σταυρού και «το νερό έρχεται με τεράστια φόρα μέσα στο χωριό». Η κάτοικος της περιοχής κατήγγειλε πως «έχουν πεθάνει άνθρωποι, έχουν πνιγεί άνθρωποι».

«Κάθε 10 λεπτά ακούς σπίτι να γκρεμίζεται, ζητάω βοήθεια. Στην απέναντι πλευρά του σπιτιού μου είναι εγκλωβισμένοι πολλοί άνθρωποι. Έχω ζητήσει βοήθεια. Έχω μιλήσει με τις αρχές και σε δύο ώρες θα στείλουν βάρκα. Το νερό αυτή τη στιγμή είναι σαν μία απέραντη θάλασσα. Η στάθμη ανεβαίνει, γιατί το νερό έρχεται με φόρα από τα βουνά. Τα ζώα μας έχουν πνιγεί, ότι μπόρεσα να σώσω από σκυλιά και γατιά τα έχω βάλει στον πάνω όροφο», σημείωσε η ίδια, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Αυτήν τη στιγμή το σπίτι της δεν έχει ρεύμα και νερό με την ίδια να προσπαθεί να καλέσει σε βοήθεια με το κινητό της, με όση μπαταρία του απομένει.