«Είναι η τελευταία προειδοποίηση που απευθύνω στην πολιτεία. Στην Κω έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 παράνομοι μετανάστες. Η διαχείριση του προβλήματος είναι πλέον αδύνατη. Προειδοποιώ ότι ο κίνδυνος να χυθεί αίμα και να οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις είναι υπαρκτός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Κυρίτσης.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να φροντίσει για τη μετακίνηση των μεταναστών. Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να σταλούν άμεσα στην Κω ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα επεισόδια αλλά και ακραίες καταστάσεις. ενώ επεσήμανε την ανάγκη φρούρησης των θαλάσσιων συνόρων του νησιού.

«Ο Δήμος Κω έκανε μια προσπάθεια, προσπαθώντας να μεταφέρει στο γήπεδο τη δομή ταυτοποίησης. Προσπάθησε να υποκαταστήσει το Κράτος που είναι απόν από την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αποδείχθηκε όμως ότι το πρόβλημα δεν είναι πλέον διαχειρίσιμο. Ο κ. Πρωθυπουργός, οφείλει να δώσει λύση εντός της ημέρα», ανέφερε ο Γ. Κυρίτσης