Ο δήμαρχος της Λέσβου ανέφερε πως έχει λάβει ένα πολύ μικρό ποσοστό για την επίλυση των συνεπειών των κακοκαιριών που έπληξαν το νησί. «ο Δήμος Λέσβου, έχει λάβει από την κυβέρνηση ένα πολύ μικρό μέρος των χρημάτων από αυτά που έχει δαπανήσει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και των συνεπειών από τις σφοδρές κακοκαιρίες που έπληξαν το νησί μας το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, έχει λάβει 750.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και 450.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου χειμώνα, από τα οποία 300.000 ευρώ δόθηκαν στη ΔΕΥΑΛ για επισκευές στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και 150.000 ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Όσον αφορά την προσφυγική κρίση, ο Γαληνός αναφέρει πως το κυριότερο μέρος της διαχείρισης ανέλαβε ο δήμος, κάτι που επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του

Δε χρηματοδοτήθηκε επαρκώς ο Δήμος 
 

Επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση πως δεν υπήρξε επαρκής χρηματοδότηση του Δήμου τονίζοντας πως «ένα ζήτημα, που όπως σημειώνει, χρήζει συγκεκριμένων και άμεσων απαντήσεων τόσο από τη πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ώστε να μπει ένα τέρμα στην φημολογία και να λάβουμε γνώση τόσο εμείς όσο και οι συμπολίτες μας αν έχει δοθεί χρηματοδότηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ποιος φορέας την έχει πάρει και αν την έχει χρησιμοποιήσει για τον σκοπό που δόθηκε».
 
«Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, καθώς και στον πρόσφατο σεισμό της 12ης Ιουνίου, ο Δήμος Λέσβου ανέλαβε το οικονομικό, πολιτικό αλλά και κοινωνικό κόστος και πρωτοστάτησε για να προστατεύσει τους πολίτες της Λέσβου. Την ίδια υπεύθυνη στάση αναμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς» καταλήγει η ανακοίνωση.