Το κέντρο για τους άνδρες θα δημιουργηθεί σε εναν παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στα βόρεια του Παρισιού και εκεί θα μπορούν να μένουν οι άνδρες που έχουν αιτηθεί άσυλο «για πέντε έως 10 ημέρες» όσο περιμένουν να βρεθεί θέση σε χώρο φιλοξενίας, όπου θα τους προσφέρεται «ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη».  
 
Το δεύτερο κέντρο θα ολοκληρωθεί στα τέλη του χρόνου στο Ivry-sur-Seine στα νοτιοανατολικά του Παρισιού.
 
«Πρέπει να υιοθετήσουμε νέες στρατηγικές για να αντιμετωπίσουμε την τρέχουσα κατάσταση που έχει φθάσει στο απροχώρητο», είπε τηρώντας έτσι «τις αξίες μας και ενεργώντας με ανθρωπιά», τονίζει η δήμαρχος. 
 
Το τράνζιτ κέντρο αρχικά θα μπορεί να στεγάσει 400 άτομα και 600 μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ το άλλο «για ευάλωτους ανθρώπους» θα στεγάσει 350.
 
Τα «καταφύγια» αυτά στόχο έχουν να αντικαταστήσουν τους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν φταχτεί γύρω από την Γαλλική πρωτεύουσα.
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρωί  της Τρίτης η αστυνομία διέλυσε άλλο έναν που «φιλοξενούσε» μερικές εκατοντάδες ανθρώπους.  
 
Το τράνζιτ κέντρο στο Παρίσι, σύμφωνα με τη Χιντάλγκο,, θα κοστίσει 6,5 εκατομμύρια ευρώ με τον Δήμο να καταβάλει το 80% του ποσού και 50% από το ετήσιο λειτουργικό κόστος που προβλέπεται αν κυμανθεί στο 1,2 εκατομμύρια ευρώ.  
 
Με τις προεδρικές εκλογές να πλησιάζουν και το προσφυγικό να βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των ψηφοφόρων (και της ακροδεξιάς) η  Χιντάλγκο, φρόντισε να τονίσει με έμφαση ότι τα κέντρα αυτά θα είναι «προσωρινά»