Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από την ανάρτηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη ο οποίος αναφέρεται σε 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς συνυπολογίζοντας και τα προγραμματισμένα ραντεβού. Σημειώνεται ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική δοργάνωση των εμβολιαστικών ραντεβού.
Σημαντικό είναι να ειπωθεί πως έχουν εμβολιαστεί συνολικά 2.390.000 πολίτες και έχουν γίνει 3.500.000 δόσεις εμβολίων. Έτσι, από πουθενά δεν προκύπτουν οι 4.000.000 εμβολιασμένοι πολίτες.
Η ανάρτηση του υπουργού:
«Συνολικά, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους. Εμβολιαζόμαστε, ενισχύουμε το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. #Ελευθερία».
Συνολικά, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους.
Εμβολιαζόμαστε, ενισχύουμε το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό. #Ελευθερία
— Kyriakos Pierrakakis (@Pierrakakis) May 7, 2021
Άξιο σημασίας είναι ότι πολλά ελληνικά μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να παίξουν την είδηση με παραπλανητικό τρόπο όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία.
Η παραπλανητική δήλωση μετατρέπεται σε ψευδή είδηση, αλλά φταίμε εμείς που το επισημαίνουμε και αδικούμε τον υπουργό. pic.twitter.com/g2EWt2h4bx
— nyrros (@Nyrros) May 8, 2021
Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών τα ellinikahoaxes, αποκάλυψαν fake news του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά τον συνολικό αριθμό των εμβολιασθέντων.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε βίντεο για Πασχαλινές ευχές που κοινοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο, περισσότεροι από 3,000,000 πολίτες έχουν ήδη κάνει την πρώτη ή και τη δεύτερη δόση του εμβολίου έναντι της COVID-19. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός είναι ψευδής, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της covid-19 ανέρχονταν στους 2,170,847. Από αυτούς, 944,481 είχαν λάβει και τη δεύτερη δόση.