«Θα έρθουν Βασιλείς από άλλες χώρες, θα έρθουν πρίγκιπες, θα έρθουν δούκες, θα έρθουν πριγκίπισσες, τι θα κάνουμε σ’ αυτήν την περίπτωση; Εμείς θα πούμε “παιδιά μας συγχωρείτε εδώ είναι Ελλάδα, δεν κάνουμε τίποτα φοβόμαστε”; Αυτό θα κάνουμε; Κι αυτό θα συνιστά σοβαρότητα; Τι θα πούμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους; Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θα έρθουν από το εξωτερικό; Εμείς δεν κάνουμε τέτοια στην Ελλάδα είμαστε άλλο κράτος; Θα έρθει ο Κάρολος, ο βασιλιάς της Αγγλίας, θα έρθουν άλλοι βασιλείς, θα έρθουν πρίγκιπες, δούκες εδώ, πριγκίπισσες, άλλα μέλη βασιλικών οικογενειών. Εμείς θα πούμε “εδώ είναι Ελλάδα μην ακουμπάτε;», σχολίασε ο Δ. Οικονόμου.

«Όταν πεθαίνει ένας αρχηγός κράτους, βασιλίας κλπ γίνονται οι αναλογες τιμές. Εδώ αν είμαστε άλλο κράτος δεν το ξέρω και η κυβένηση λειτουργήσει για άλλη μια φορά φοβικά» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως ακολούθησε διυπουργική απόφαση, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι ως ιδιώτης, αλλά  η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί ωστόσο στη κηδεία μέσω της υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.