Η κυβέρνηση επικαλούμενη «την ανάγκη αντιμετώπισης της πανδημίας, δεδομένου ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της Χώρας, η πληρότητα κλινών κορονοϊού COVID-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης, της 4ης και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές COVID-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορωνοϊό COVID-19» σημειώνεται στο ΦΕΚ.

Το υπουργείο Υγείας ξεκινάει στο και πέντε τις διαδικασίες για επίταξη υπηρεσιών γιατρών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά, που ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει.

Συμβόλαια μόνο για non Covid περιστατικά στη Θεσσαλονίκη

Ως εκ τούτου «στο περίμενε» βρίσκονται ακόμα πολλά νοσοκομεία, που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους καθώς κατακλύζονται από ασθενείς (το προηγούμενο 24ωρο να καταγράφηκαν 474 νέες εισαγωγές). Για τη Θεσσαλονίκη, που ζει επανάληψη του περσινού «μαύρου Νοέμβρη», συνήφθησαν συμφωνίες αποκλειστικά και μόνο για non Covid περιστατικά μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.

Ετσι, η μόνη ιδιωτική δομή που δέχεται περιστατικά Covid παραμένει το Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» με 200 κρεβάτια, ενώ άλλες πέντε ιδιωτικές μονάδες έχουν συμβληθεί με το υπουργείο Υγείας -για ασθενείς της κοινής νοσηρότητας- μέχρι την εκπνοή του 2021 (31.12.2021) και είναι: η κλινική «Αγιος Λουκάς» (15 κλίνες), η κλινική «Κυανούς Σταυρός» (88 κλίνες), η «Γενική Κλινική» (15 κλίνες), το «Διαβαλκανικό» (30 κλίνες) και η «Βιοκλινική» (15 κλίνες και 4 κλίνες ΜΕΘ).