Ο Νίκος Παπαχρήστος που ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του σταθμού, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο υγειονομικό πρωτόκολλο που αποφάσισε η κυβέρνηση, έκανε ξεκάθαρη την αντίθεση του στο άνοιγμα των σχολείων έτσι στις 10 Ιανουαρίου. Όπως χαρακτηριστικά τους έλεγε, υπάρχει προβληματισμός στην ΟΛΜΕ καθώς τα σχολεία ανοίγουν με 50.000 κρούσματα ενώ είχαν κλείσει με 5.000 κρούσματα.

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι με ένα κρούσμα η Βουλή έκλεισε και απολυμάνθηκε την ώρα που για τα σχολεία το πρωτόκολλο ορίζει ότι πρέπει να νοσήσει το 50%+1 των μαθητών για να κλείσει ένα τμήμα.

Μάλιστα, έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας όπου σε τάξεις με 25 μαθητές, το τμήμα κλείνει για πέντε ημέρες σε περίπτωση που εντοπιστούν τρία θετικά κρούσματα ανάμεσα στους μαθητές.

Απευθυνόμενος στον Θόδωρο Βασιλακόπουλο, του επεσήμανε ακόμα ότι υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που εκφράζουν άλλη άποψη από τη δική του ζητώντας να παραταθούν έστω για μια εβδομάδα οι σχολικές διακοπές, υπογραμμίζοντάς του πως και η διαφωνία των επιστημόνων προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο προβληματισμός που εξέφρασε ο οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, προκάλεσε την αντίδραση των τριών δημοσιογράφων αλλά και του κ. Βασιλακόπουλου, οι οποίοι επιδόθηκαν σε μία απίστευτη λεκτική επίθεση.