«Απολύθηκα γιατί ήθελα να μιλήσω για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης» καταγγέλλει με βίντεο που ανήρτησε στα κοινωνικά του δίκτυα δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Ράδιο Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Τσακίρης, με αφορμή την πρόθεσή του να μιλήσει για τα περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού και τα οποία δεν προβλήθηκαν στις τηλεοράσεις.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στη σύσκεψη που προηγήθηκε της εκπομπής, εξέφρασε την πρόθεση να αναφερθεί στα περιστατικά αστυνομικής βίας, με τον ιδιοκτήτη του σταθμού να τον χαρακτηρίζει αναρχικό και να του ζητά να φύγει.

«Στο μίτινγκ που γίνεται πάντα πριν την εκπομπή, μιλώντας με τον ιδιοκτήτη του σταθμού τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, είχαμε τη διαφωνία για το αν θα πρέπει να ασχοληθώ με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Εγώ ήθελα να ασχοληθώ και μάλιστα υπό το πρίσμα να αναφερθώ στα βίντεο που δεν είδα στα δελτία ειδήσεων, στο βίντεο που αστυνομικός χαστουκίζει μια κοπέλα, να αναφερθώ στις συλλήψεις μικρών παιδιών, στη διακοπή της Λιάνας Κανέλλη από τον ΣΚΑΙ, στο πως οι αστυνομικοί μιλούσαν μεταξύ τους και έλεγαν “πάμε να τους σκοτώσουμε”», αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

«Υπέστη απίστευτη λογοκρισία λέγοντας μου “σήκω και φύγε τώρα, είσαι αναρχικός”. Θεωρήθηκα αναρχικός γιατί ήθελα να παρουσιάσω μια πλευρά που δεν την άκουγα και δεν την έβλεπα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Ήθελα να τα πω στην εκπομπή μου και γι’ αυτό θεωρήθηκα αναρχικός» συνεχίζει στο βίντεο ο δημοσιογράφος.

«Με έδιωξαν και είναι περηφάνια που με έδιωξαν για την άποψη μου. Έφυγα με συνείδηση καθαρή, έφυγα επειδή υπέστη ακραία λογοκρισία», σημειώνει ακόμα.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος στο προφίλ του: