Ο δημοσιογράφος Γιώργης Χρήστου διώκεται με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης από την Commercial Value (εκκαθαρίστρια εταιρεία της Ασπίς Πρόνοια) για θέμα που είχε γράψει το 2017 στη διαδικτυακή ιστοσελίδα ergaseianet.gr και στο οποίο υπερασπιζόταν εργαζόμενο της εταιρείας Commercial Value AAE ενάντια στη δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης εργαζομένου στην εταιρεία. Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του υποστήριξε ότι η υπεύθυνη της εταιρείας προσπαθούσε να βάλει δικούς της ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά και για αυτό απαξίωνε και απομάκρυνε υπαλλήλους που μπορεί να ήταν χρόνια συνεπείς και αποτελεσματικοί στο πόστο τους ή είχαν συνδικαλιστική δράση.
H δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση που έχει ασκηθεί κατά του δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη του ErgasiaNET, έγινε κατόπιν σχετικής κατάθεσης αγωγής της «Commercial Value». Μαζί του και με την ίδια κατηγορία, κατηγορούμενοι είναι και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, τότε εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα ErgasiaNET, καθώς και ο εργαζόμενος της παραπάνω εταιρείας, Μίλτος Αλικαρίδης. Και οι τρεις δικάζονται, στις 17 Δεκεμβρίου 2021, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Καθώς η διασφάλιση των δημοσιογραφικών πηγών είναι υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ελληνική Δικαιοσύνη, και του Καταστατικό της Ένωσης, όπου ανήκει, της ΕΣΗΕΑ, όταν κλήθηκε από την ανακρίτρια να δώσει κατάθεση και ερωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε, λόγω του δημοσιογραφικού απορρήτου, να αποκαλύψει τις πηγές του. Είναι, προφανές, ότι ο δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε, τόσο λόγω της αδέσμευτης δημοσιογραφίας που ασκεί, αποκαλύπτοντας τα όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, όσο και για την ενεργή κινηματική του δράση στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.
Η στοχοποίηση μιας εργατικής ιστοσελίδας, που εδώ και πολλά χρόνια υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, μαρτυράει την γνωστή αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, καθώς και τον αυταρχισμό, τη βία και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων, αποσκοπεί στην αχρήστευση ενός «όπλου» που διαθέτει το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα στον αγώνα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, το όπλο της δημοσιοποίησης και της συστράτευσης με την κοινωνία.
Τέτοιες ενέργειες πλήττουν το δικαίωμα της ελευθερίας του τύπου και φιμώνουν κάθε φωνή των εργαζομένων και του λαού. Ο δημοσιογραφικός χώρος και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις βάλλονται συστηματικά για να αποδυναμωθούν προκειμένου να εγκατασταθεί μια δικτατορία του κυρίαρχου λόγου χωρίς αντίλογο, χωρίς διάλογο.