Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να «ανησυχεί βαθύτατα για τον καταστροφικό ανθρωπιστικό απολογισμό που επιφέρουν τα συνεχιζόμενα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού άμαχου πληθυσμού, και θα πρέπει να αναλάβει δράση για να εμποδίσει το Ισραήλ, τη δύναμη κατοχής, να συνεχίσει αυτά τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Επιτετραμμένος της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, ο Κ. Yussef Dorkhom τονίζει ότι «αυτή η αδιάκριτη επίθεση εναντίον αμάχων στη Γάζα/Παλαιστίνη απαγορεύεται από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο» και πρόσθεσε ότι «η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να θεωρήσει το Ισραήλ υπεύθυνο για τα εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της αδιάκριτης χρήσης όπλων κατά των αμάχων». Ο Κ. Dorkhom επανέλαβε ότι «αυτές οι κατάφωρες παραβιάσεις των θεμελιωδών αρχών της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας και η παραβίαση του διεθνούς δικαίου δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες από όλες τις κυβερνήσεις και τα πολιτικά κόμματα».

Ο Κ. Dorkhom εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στα Ελληνικά πολιτικά κόμματα που εξέδωσαν δηλώσεις καταδίκης για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα και στους φίλους στην Ελλάδα που έστειλαν επιστολές αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.