Διχασμένη φαίνεται να βρίσκεται η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Γαλλία, η οποία βρίσκεται σε ισχύ δύο χρόνια, έπειτα από την επίθεση το Νοέμβριο του 2015. Σύμφωνα με το France24, πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της χώρας έπειτα από τον Πόλεμο της Αλγερίας.
 
Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ υπογράμμισε πως «είναι αναγκαίες μακροπρόθεσμες πολιτικές ώστε να εξαλειφθεί η επιρροή των ισλαμικών ομάδων».
 
Το νέο νομοσχέδιο αποσκοπεί στο να θέσει τη χώρα για άλλη μια φορά σε προσωρινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις αρμοδιότητες των Αρχών να ισχυροποιούνται καθώς θα μπορούν να θέσουν υπόπτους σε κατ’ οίκον περιορισμό και να κλείσουν χώρους λατρείας που «συνδέονται με την τρομοκρατία». 
 
Δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί από το κυβερνών κόμμα που υποστήριξαν το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντας το «υπεύθυνο και τολμηρό».
 
Ωστόσο αρκετοί από την κυβέρνηση του Μακρόν θεώρησαν πως το νομοσχέδιο δεν προέρχεται από ιδέες του κόμματος αλλά πως προέρχεται από κόμματα της δεξιάς πτέρυγας του κοινοβουλίου που θέλουν να εξαλείψουν την ελευθερία.
Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει ακόμα προς το παρόν καθαρή εικόνα για το ποια άποψη πρόκειται να επικρατήσει στη Βουλή, με τη κυβέρνηση να βρίσκεται σε εσωτερική σύγκρουση.