Σύγκρουση απόψεων εμφανίζεται εντός του κόμματος των Φιλελευθέρων με ηγετικό στέλεχος του FDP να υποστηρίζει ότι «ο φόβος για το FDP στην Ευρώπη είναι αβάσιμος. Για εμάς, η αλληλεγγύη δεν είναι ξένη λέξη, αλλά μια θεμελιώδης αρχή της ΕΕ. Το FDP δεν την θέτει εν αμφιβόλω».
 
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάποια στελέχη υποστηρίζουν πως «το προεκλογικό τους πρόγραμμα δίνει περισσότερο την αίσθηση της επιβολής ποινών, παρά της αλληλεγγύης. Σε αυτήν δεν διαβάζει κανείς μόνο μια απόρριψη των νεότερων ιδεών του (Γάλλου προέδρου) Μακρόν. Εάν εφαρμοζόταν θα αντέστρεφε μεγάλα τμήματα της ακολουθούμενης μέχρι σήμερα πολιτικής για τη διάσωση του ευρώ και ενδεχομένως θα προκαλούσε νέες νομισματικές και χρηματοοικονομικές κρίσεις» εκτιμά το Spiegel, το οποίο διακρίνει μια διαμάχη ανάμεσα σε δύο πτέρυγες εντός του FDP για το μέλλον της νομισματικής ένωσης».
 
Ο επικεφαλής του FDP Κρίστιαν Λίντνερ δεν έχει τοποθετηθεί έως σήμερα αυτοπροσώπως για το ζήτημα και φαίνεται ότι επιδιώκει να «κρατήσει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα κάτω από το χαλί» τους διαξιφισμούς των δύο αντιμαχόμενων μερίδων εντός του κόμματός του. Όπως εκτιμά το περιοδικό, οι θέσεις που εκφράζουν οι σκληροπυρηνικοί του κόμματός του μπορεί να τον βοηθήσουν στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ώστε να περάσει άλλα φιλελεύθερα αιτήματα, όπως για παράδειγμα ένα πλαίσιο κανονισμών που να ρυθμίζει τη χρεοκοπία κρατών στην ευρωζώνη.