Σύμφωνα με το ilialive.gr, η απολογία του ολοκληρώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οδηγείται στην φυλακή. Ήδη έχει επιστρέψει στα κρατητήρια της ΑΔ Ηλείας. Σημειώνεται πως την Πέμπτη έγινε γνωστό πως αρνήθηκαν να τον εκπροσωπήσουν 22 δικηγόροι τόσο από τον Πύργο και την Πάτρα, όσο και από όλη την Ελλάδα. Όλοι τους αρνήθηκαν την υπεράσπισή του, εξαιτίας της αγριότητας του εγκλήματος.

Ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού, αρπαγή ανηλίκου, οπλοφορία και οπλοχρησία και μετά την απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας πήρε τον δρόμο για τη φυλακή. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Γρεβενών.

Ο δράστης στην κατάθεσή του ενώπιον εισαγγελέα, μετά την στυγερή δολοφονία της Βασιλικής, ζήτησε συγγνώμη για το έγκλημά του και ισχυρίστηκε πως είναι μετανιωμένος, ενώ περιέγραψε λεπτομερώς πώς κατάφερε να πείσει το κορίτσι να τον ακολουθήσει, πώς επιχείρησε να το βιάσει και πώς τελικά την σκότωσε με ένα κατσαβίδι.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, η Βασιλική δέχτηκε χτυπήματα με κατσαβίδι, σε καρδιά και σπλήνα, ωστόσο δεν προκύπτουν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο 37χρονος στην κυνική ομολογία του ότι την σκότωσε υποστήριξε ενώπιων των αστυνομικών: «Της πρότεινα να συνευρεθούμε ερωτικά. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της. Πήρα το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο και αφού την έριξα στο έδαφος την χτύπησα με αυτό πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό. Την σκότωσα και το κατσαβίδι το πέταξα σε έναν βάλτο».

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά την δολοφονία ο 37χρονος έσυρε το άψυχο σώμα της 11χρονης για 45 μέτρα μέχρι που το πέταξε δίπλα σε ένα αυλάκι στο Καταράχι Ηλείας, και στη συνέχεια το σκέπασε με ξερά χόρτα.