Συγκεκριμένα, η κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, με την οποία καταδικάστηκαν οι επτά από τους κατηγορούμενους, ενώ οι πέντε καταδικάστηκαν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο.

Ακόμα, για τον τραυματισμό του ενός από τους φίλους του Άλκη, το δικαστήριο αποφάσισε ενοχή πέντε ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κι άλλων επτά για συνέργεια, ενώ για τον τραυματισμό του τρίτου ατόμου κήρυξε ένοχο έναν από τους δώδεκα και τους υπόλοιπους για συνέργεια. Συνολικά και οι 12 κρίθηκαν ένοχοι για όλα τα υπόλοιπα αδικήματα που τους αποδίδονται, ενώ η έδρα πρότεινε τη διακοπή της δίκης, προκειμένου να προετοιμαστούν οι συνήγοροι για τις αγορεύσεις τους.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Κυριακής Κλιάμπα, έκανε λόγο για «επίθεση οργανωμένη και σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων».

Στη συνέχεια της διαδικασίας αναμένεται να λάβουν τον λόγο οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, προκειμένου να αιτηθούν την αναγνώριση ελαφρυντικών, με την εισαγγελέα να υποβάλει την πρότασή της προς το δικαστήριο για τα ελαφρυντικά, εξειδικεύοντας τη θέση της για κάθε καταδικασθέντα ξεχωριστά. Μετά τη δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποσυρθεί για τη διάσκεψη και θα επανέλθει για να ανακοινώσει εάν αναγνωρίζει και ποια ελαφρυντικά.

Έπειτα, η εισαγγελέας θα προτείνει επί των ποινών, θα αγορεύσουν εκ νέου οι συνήγοροι υπεράσπισης, ενώ θα ακολουθήσει νέα διάσκεψη των δικαστών. Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν οι τελικές ποινές, από το ύψος των οποίων θα εξαρτηθεί το στάδιο της αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που οι καταδικασθέντες αποφύγουν τη μέγιστη των ποινών της ισόβιας κάθειρξης, οι δικαστές θα κληθούν να αποφανθούν, εάν η ποινή θα εκτελεστεί ή όχι και υπό ποιους όρους μέχρι το Εφετείο.