Την ενημέρωση από το υπουργείο έκαναν η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Κωνστανία Δημογλίδου και ο ταξίαρχος διοικητής ασφαλείας Γιάννης Σκούρας. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν έμπειροι αξιωματικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση ξεκίνησαν τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών για την υπόθεση.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο ένας συλληφθείς, 48 χρονών, είχε προσαχθεί πριν από 15 μέρες στην ΓΑΔΑ όπου του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την παρουσία του λευκού βαν ιδιοκτησίας του στην περιοχή της δολοφονίας του Καραϊβάζ και απάντησε ότι δεν θυμόταν. Ο έτερος συλληφθείς, 40χρονος, εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία πυγμάχου την 6η Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι.
«Oι δύο ημεδαποί κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ τις μεσημβρινές ώρες της 9ης Απριλίου 2021» είπε ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για έναν σαραντάχρονο και έναν σαραντάχρονο που έχουν μεταξύ τους συγγενική σχέση.
Όπως προέκυψε μετά τη σύλληψη των δύο δραστών ο 40χρονος εμπλέκεται και στη δολοφονία ενός Έλληνα, το 2021 στο Γαλάτσι. Οι συλλήψεις έγιναν σε Γέρακα και Νίκαια, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμα ένα άτομο που σχετίζεται με τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Να σημειωθεί ότι από την αστυνομία αναζητούνται ακόμα τρία άτομα, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα σε εισαγγελέα και ανακριτή.