Ο βουλευτής κατέληξε επί τόπου, παρά τις άμεσες προσπάθειες από τις ομάδες πρώτης βοήθειας που έτρεξαν να τον βοηθήσουν.

Η αστυνομία μετά τον εντοπισμό ενός μαχαιριού στον τόπο του εγκλήματος έχει συλλάβει έναν 25χρονο ως ύποπτο για η δολοφονία του Βρετανού βουλευτή και την εξιχνίαση της υπόθεσης την έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέρφασε το σοκ και τη θλίψη του για την απώλεια ενός από τους πιο ευγενικούς ανθρώπους στην πολιτική ζωή της χώρας, o οποίος είχε περάσει πολλούς νόμους για τις ευάλωτες ομάδες και είχε πολύ συνεργατικό πνεύμα.

H υπουργός εσωτερικών, Priti Patel, έχει ζητήσει από όλα τα κλιμάκια της αστυνομίας να αναβαθμίσουν άμεσα τα μέτρα ασφαλείας για όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και τόνισε ότι αυτή η δολοφονία είναι μια επίθεση στην ίδια τη δημοκρατία καθώς τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφαλείας για τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους της χώρας.

O Sir David, 69, ήταν βουλευτής από το 1983, παντρεμένος με 5 παιδιά. Είναι ο δεύτερος εν ενεργεία βουλευτής που σκοτώνεται τα τελευταία 5 χρόνια, μετά τη δολοφονία της Jo Cox, βουλευτή του Εργατικού κόμματος, το 2016, η οποία σκοτώθηκε έξω από τη βιβλιοθήκη στο Μπέρσταλ, δυτικό Γιορκσάιρ, σε ομιλία στους ψηφοφόρους της, μία εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα για την παραμονή ή αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πέθανε από τα τραύματά της μία ώρα αργότερα. Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη.