Σε δολοφονικές επιθέσεις μεταξύ εθνοτικών ομάδων, έχει εξελιχθεί η ασφυκτική κατάσταση στη Μόρια. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ενημερωτική σελίδα «Στο Νησί», στις 7 το απόγευμα της Τρίτης, μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων συνεπλάκη με αποτέλεσμα ένας νεαρός Αφγανός να μαχαιρωθεί ψηλά στο μηρό με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο και τους γιατρούς να δίνουν μάχη για τη ζωή του.

Συμπλοκές μεταξύ εθνοτικών ομάδων και παραστρατιωτικοί

Σύμφωνα με όσα ανά διαστήματα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο συγκεκριμένος τραυματισμός δεν είναι ο πρώτος, ειδικά με τον συγκεκριμένο τρόπο. Το τραύμα ψηλά στον μηρό είναι θανατηφόρο καθώς έχει ως σκοπό τη διάτρηση της μηριαίας αρτηρίας, πράγμα το οποίο οδηγεί σε ακατάσχετη αιμορραγία και θάνατο.

Όπως σημειώνει ο ιστότοπος «Στο Νησί», στη «ζούγκλα» της Μόριας, τον Ελαιώνα εντός του οποίου εκτείνεται ο καταυλισμός της Μόριας, το περασμένο Σάββατο, άλλο ένα θύμα μαχαιρώθηκε με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο νοσοκομείο, δίνοντας σκληρή μάχη για τη ζωή του.

Επίσης την περασμένη Παρασκευή, άλλη 23χρονη Αφγανή, μαχαιρώθηκε θανάσιμα από συνομήλικη ομοεθνή της.

Φαίνεται ότι εντός της Μόρια η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, με αποτέλεσμα, να έχουν οργανωθεί μεταξύ των αιτούντων άσυλο, παραστρατιωτικές ομάδες με ιεραρχία που δρουν με όρους επιβολής σε άλλους αιτούντες άσυλο διαφορετικών εθνοτήτων ή εθνοτικών ομάδων.

Οι εν λόγω βίαιες ομάδες επιτελούν ρόλο αστυνόμευσης, ενώ έχουν επιβάλει δικούς τους κανόνες εντός της δομής, ελέγχοντας το φαγητό, την πώληση προϊόντων, τις ιατρικές υπηρεσίες, ακόμα και την ηλεκτροδότηση. Παράλληλα, πωλούν «υπηρεσίες», ασφαλούς διαβίωσης στη δομή.

Οι ομάδες που συμπλέκονται σχεδόν καθημερινά για την επιβολή, είναι οι πολυπληθείς εθνικές ομάδες του Αφγανιστάν, των Παστούν και των Χαζάρα.

Όπως αναφέρει το «Νησί», μια τουλάχιστον τέτοια ομάδα χρησιμοποιεί και ως επωνυμία εγκληματική τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνων της Μέσης Ανατολής.