Η επίθεση με drone χτύπησε ένα αυτοκίνητο την Τρίτη, στο πάρκινγκ ενός τζαμιού στον καταυλισμό προσφύγων Έιν Ελ-Χίλβε, στην περιφέρεια της παράκτιας πόλης Σίντα, όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, National News Agency. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση, προσθέτοντας ότι «οι ασθενοφόρα συνεχίζουν να μεταφέρουν τραυματίες σε κοντινά νοσοκομεία».
Israel struck the Ain al-Hilweh Palestinian refugee camp near the coastal city of Sidon in Lebanon, killing 13 people, according to Lebanese authorities.
Israel says it struck a Hamas facility.Hamas says the strike targeted a sports field that camp residents use and that there… pic.twitter.com/ret2ywzNx6
— Middle East Eye (@MiddleEastEye) November 18, 2025
Το Ισραήλ δήλωσε ότι χτύπησε μέλη της παλαιστινιακής ένοπλης ομάδας Χαμάς που επιχειρούσαν σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στον καταυλισμό προσφύγων.
«Όταν λέμε ότι δεν θα ανεχτούμε καμία απειλή στα βόρεια σύνορά μας, αυτό σημαίνει όλες τις τρομοκρατικές ομάδες που επιχειρούν στην περιοχή», δήλωσε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού για τα αραβικά ΜΜΕ, Αβιχάι Αντραΐ. «Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με σφοδρότητα ενάντια στις προσπάθειες της Χαμάς να εδραιώσει παρουσία στο Λίβανο και να εξαλείψουμε τα μέλη της που απειλούν την ασφάλειά μας».
Η Χαμάς αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τον «κατασκευή» και τονίζοντας ότι η οργάνωση δεν διαθέτει εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στους καταυλισμούς προσφύγων του Λιβάνου.
«Η βομβαρδιστική επίθεση των Σιωνιστών ήταν μια βάρβαρη επίθεση κατά του αθώου Παλαιστινιακού λαού μας, καθώς και κατά της κυριαρχίας του Λιβάνου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Νωρίτερα την Τρίτη, ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι ισραηλινές επιθέσεις σε αυτοκίνητα σε άλλες περιοχές του νότου της χώρας σκότωσαν δύο άτομα.
Το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανέφερε ότι πάνω από 270 άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 850 τραυματίστηκαν από ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες από την έναρξη της εκεχειρίας.
«Υπάρχουν καθημερινές παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Ισραήλ στο Λίβανο, και θα ήταν άδικο σε αυτή τη φάση να ρίξουμε το φταίξιμο στην λιβανέζικη κυβέρνηση», δήλωσε ο Λιβανέζος πολιτικός αναλυτής Καρίμ Εμίλ Μπιτάρ στο Al Jazeera. «Η λιβανέζικη κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τις απαιτήσεις… και πήρε μια ιστορική απόφαση να ζητήσει από τον λιβανέζικο στρατό να αφοπλίσει την Χεζμπολάχ.»
Ωστόσο, ο Μπιτάρ ανέφερε ότι το Ισραήλ δεν έχει τηρήσει το μέρος της συμφωνίας. Σύμφωνα με τους όρους της εκεχειρίας που υπογράφηκε στις 27 Νοεμβρίου 2024, το Ισραήλ έπρεπε να αποσύρει τις δυνάμεις του από το νότιο Λίβανο μέχρι τις 26 Ιανουαρίου, προθεσμία που δεν τηρήθηκε.
Επιδρομή στη Χαν Γιούνις – Τραυματίες μία γυναίκα και το παιδί της
Νωρίτερα σύμφωνα με το Al Jazeera πραγματοποιήθηκε Ισραηλινή επίθεση με drone στην Μπανί Σουχέιλα, κοντά στη Χαν Γιούνις της Νότιας Γάζας, τραυμάτισε μια γυναίκα και το παιδί της, σύμφωνα με αναφορά του Νοσοκομείου Νάσερ.
Η επίθεση είναι η τελευταία από αρκετές που αναφέρθηκαν σήμερα στη νότια Γάζα, παρά την συνεχιζόμενη εκεχειρία.