Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου προσφέρει από τις 8 Ιουνίου και μέχρι το τέλος του μήνα, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του δέρματος. Οι εξετάσεις, τις οποίες προσφέρει προσφέρει η Β΄ Κλινική Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων ΑΠΘ, θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε μέρες μη γενικής εφημερίας από τις 09:00 έως τις 13:00.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται μισή ώρα πριν από το προγραμματισμένο ραντεβού, ενώ μπορούν να προγραμματίζουν το ραντεβού τους γρήγορα και εύκολα, όλο το 24ωρο, μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, gnpap.gr, ακολουθώντας τα εξής βήματα: Μέσω της επιλογής «Ραντεβού», κάνουν κλικ στο «Κλείσιμο νέου ραντεβού». Στη συνέχεια, επιλέγουν «Β΄ Δερματολογική ΑΠΘ- Σπίλων, Μελανώματος», και την ημέρα του ραντεβού που επιθυμούν, βάσει των προτεινόμενων ραντεβού που εμφανίζονται.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε δερματολογική εξέταση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και να δεχθούν τις απαραίτητες συμβουλές και παρεμβάσεις των ειδικών, ώστε να αντιμετωπίσουν έγκαιρα όποιο πρόβλημα διαγνωστεί. Η διευθύντρια της Κλινικής, καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίαςμ Ελισάβετ Λαζαρίδου, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να εξεταστούν έγκαιρα.

«Οι δερματολόγοι, με εργαλείο την δερματοσκόπηση, μια μη επιθετική διαγνωστική τεχνική, είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε έγκαιρα μορφολογικές δομές που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Σε συνδυασμό με την ψηφιακή χαρτογράφηση των μελαγχρωματικών βλαβών, όπου είναι απαραίτητο, αλλά και με τις καμπάνιες ενημέρωσης του κοινού για αυτοεξέταση και ασφαλή συμπεριφορά απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία, επιτυγχάνεται πλέον η πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, η οποία τις περισσότερες φορές ισοδυναμεί με ίαση», τονίζει χαρακτηριστικά.