Εξηγήσεις ζητούνται για το «δώρο» κόστους τουλάχιστον 30.000 ευρώ που αποφάσισε πριν λίγες ημέρες να δώσει το ΔΣ της Τεχνόπολης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέδειξε η «Ανοιχτή Πόλη», στην τελευταία συνεδρίασή του, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, το ΔΣ της Τεχνόπολης ενέκρινε, μετά από εισήγηση του Διευθύνοντα Συμβούλου, δαπάνη 30.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την ανάθεση της κινηματογραφικής κάλυψης τριών συναυλιών διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών (σε Αθήνα, Αίγινα και Ναύπλιο) και τη δημιουργία βίντεο διάρκειας 90 λεπτών, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Το κινηματογραφημένο υλικό, όπως προβλέπεται από την “Προγραμματική Σύμβαση για την ενοποίηση, τον εμπλουτισμό και την ανάδειξη του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας”, θα παραχωρηθεί δωρεάν στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ.

Ο Δήμος δηλαδή, σύμφωνα με την εισήγηση της δημοτικής αρχής, θα πληρώσει τη μαγνητοσκόπηση και ο ΣΚΑΙ θα την εκμεταλλευτεί και θα εισπράξει τις διαφημίσεις από την προβολή ενός τηλεοπτικού προϊόντος, για την παραγωγή του οποίου δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

«Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να τιμήσει τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση με ένα δώρο 30 χιλιάδων ευρώ τουλάχιστον προς το ΣΚΑΙ. Η δημοτική αρχή οφείλει να εξηγήσει στους δημότες ποια προνομιακή σχέση με το συγκεκριμένο κανάλι δικαιολογεί την επιλογή της» αναφέρει χαρακτηριστικά η «Ανοιχτή Πόλη» σημειώνοντας ότι για εκείνη η προώθηση προνομιακών σχέσεων με ιδιωτικά συμφέροντα δεν είναι η πρακτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την περιουσία των δημοτών.

Το τμήμα της «Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμού» που προβλέπει τη δημιουργία τηλεοπτικού προϊόντος που θα προβάλει ο ΣΚΑΙ: