Οχήματα του στρατού έχουν σταθμεύσει περιμετρικά του κέντρου της Βηρυτού. Η αστυνομία έχει επιβάλει απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στις οδικές αρτηρίες του κέντρου της πόλης και στις γύρω περιοχές.

Η χώρα ζει εκ νέου τον φόβο των στοχευμένων δολοφονιών, οι οποίες έπληξαν από το 2005 έως το 2012 προσωπικότητες επικριτικές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και των συμμάχων του στον Λίβανο, τη σιιτική Χεζμπολάχ.

 
Ο Σατάχ που θεωρείτο ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του συνασπισμού της «14ης Μαρτίου», ο οποίος επιδιώκει την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία και την περιθωριοποίηση της Χεζμπολάχ, θα ταφεί στο μαυσωλείο του Ραφίκ Χαρίρι, του πρώην πρωθυπουργού που επίσης δολοφονήθηκε το 2005 σε επίθεση η οποία βύθισε τον Λίβανο σε οξεία πολιτική κρίση.
 
 

Αρνείται εμπλοκή η Δαμασκός
 

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Σατάχ, αλλά ο συνασπισμός της «14ης Μαρτίου» ενοχοποιεί την κυβέρνηση της Δαμασκού και τη Χεζμπολάχ. Το σιιτικό κίνημα κατήγγειλε τη δολοφονία ως απόπειρα για να «καταστραφεί η εθνική ενότητα», ενώ η Δαμασκός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.
 
Ο συνασπισμός κάλεσε τους Λιβανέζους να μετάσχουν μαζικά στην κηδεία, η οποία θα τελεστεί στο τζαμί Μοχάμαντ αλ-Αμίν, δίπλα στο μαυσωλείο.
 
Ο Σατάχ, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, ήταν στενός συνεργάτης του Σάαντ Χαρίρι, πρώην πρωθυπουργού και γιου του Ραφίκ Χαρίρι.