Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της ενόψει της καταψήφισης της πρότασης μομφής που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης επιχείρησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης, καθώς και του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ.
 
«Βγάζετε ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες» απευθύνθηκε στο κόμμα του Π. Καμμένου, τονίζοντας πως «Έχουν περάσει και άλλοι δημαγωγοί και ψεύτες από αυτή την αίθουσα, όμως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρατήσει μία ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους καιροσκόπους της πολιτικής», δείχνοντας τον υπουργό Άμυνας.
 
«Ενώ στα λόγια λένε ότι δεν θα δεχθούν καμία συμφωνία με το όνομα “Μακεδονία”, στηρίζουν με πάθος της συμφωνία που διαπραγματεύθηκαν πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών» πρόσθεσε.
 
«Η συμφωνία είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Παράγει τετελεσμένα που δεν θα μπορέσουν να τροποποιηθούν στο μέλλον» υποστήριξε, χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανές θέατρο υποκρισίας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες».
 
Ακόμη, τα βέλη του στράφηκαν και στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την είδηση για την «πρόταση» Τσίπρα για το βραβείο Νόμπελ και αναφέροντας πως «σας αξίζει το Νόμπελ πολιτικής απάτης».
 
«Ο κ. Τσίπρας ήθελε να φαίνεται ότι είναι ο μόνος που θέλει λύση, ενώ οι άλλοι τον εμποδίζουν» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, συνεχίζοντας πως «έπαιξε μικροπολιτικό παιχνίδι. Έκανε καριέρα στην αντιπολίτευση υβρίζοντας».
 
«Σεβόμαστε τους πολίτες που διαμαρτύρονται σε μεγάλα συλλαλητήρια. Είμαστε εδώ για να σας σταματήσουμε ακολουθώντας κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Είμαστε η παράταξη της ευθύνης. Παίρνουμε δύναμη από τους πολίτες, αλλά δεν υποδαυλίζουμε τα ποτάμια της οργής» υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης. Ακόμη, πρόσθεσε πως είναι θράσος της κυβέρνησης «να μας επιρρίπτει ευθύνες για τον ασκό του λαϊκισμού που εσείς ανοίξατε».
 
«Ήταν σαφές ότι ο Τσίπρας έψαχνε λύση με κάθε τρόπο, χωρίς κόκκινες γραμμές. Εμείς τις βάλαμε. Η ΝΔ έθεσε πρώτη τα ζητήματα του erga omnes και του αλυτρωτισμού. Ψαχνόσασταν για μία γρήγορη λύση, οποιαδήποτε λύση» ανέφερε για τη συμφωνία ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Επίσης, πρόσθεσε πως ο Α. Τσίπρας «σπεύδει πρώτος να κάνει τις μεγαλύτερες υποχωρήσεις. Η χρονική σύμπτωση της ψήφισης ενός τέταρτου μνημονίου με την υπογραφή μίας συμφωνίας εξπρές εγείρει πολλά ερωτηματικά».
 
«Η συμφωνία είναι μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Δεν θα επιτρέψω να διχαστούν οι Έλληνες για να μην διχαστούν οι Σκοπιανοί. Δεν θα επιτρέψω να διχαστούν και οι Έλληνες, όμως» κατέληξε.