X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Δρίτσας: Οι ατίθασοι του ΣΥΡΙΖΑ ηττηθήκαμε

Το πρώτο εξάμηνο «όλοι οι ατίθασοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε έναν στόχο να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να πετύχουμε έστω ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θόδωρος Δρίτσας, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε. «»Χάσαμε. Ηττηθήκαμε. Συμβιβαστήκαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Alexandros Michailidis / SOOC
|

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Δρίτσας απαντώντας στην ερώτηση αν πουλήθηκε ή δεν πουλήθηκε το λιμάνι του Πειραιά είπε: «Ολοι οι ατίθασοι του ΣΥΡΙΖΑ -όλοι ατίθασοι ήμασταν και είμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ- είχαμε έναν στόχο να δώσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης και να πετύχουμε έστω ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης να το θέσουμε σε εφαρμογή, όχι ως πρόγραμμα παροχών αλλά ως πρόγραμμα που στον πυρήνα του είχε μελετημένες επιλογές ενίσχυσης της εσωτερικής ενεργούς ζήτησης, ως τρόπος για το ξεπέρασμα της κρίσης. Χάσαμε. Ηττηθήκαμε. Συμβιβαστήκαμε».

Ο κ.Δρίτσας επεσήμανε ότι παρά τις υποχωρήσεις, «πετύχαμε καλύτερα από αυτά που θα μπορούσαν να πετύχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, πετύχαμε καλύτερα από αυτά που το πακέτο Γιούνκερ μας οδήγησε στο δημοψήφισμα. Αλλά αυτά δεν ήταν η πολιτική μας. Μπροστά στο δίλημμα αν μετά από αυτή τη σκληρή εξέλιξη τα παρατάμε και φεύγουμε ή συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη απευθυνθήκαμε στον ελληνικό λαό. Η εντολή ήταν συνεχίστε να δίνετε τη μάχη».

Συνέχισε δε λέγοντας σχετικά με την πώληση του λιμανιού: «Μια πώληση μετοχών σε ιδιωτική επιχείρηση δεν σημαίνει ότι καταργούνται όλα. Αντίθετα η διεθνής και η ευρωπαϊκή πρακτική λέει ότι κάθε λιμάνι διοικείται από έναν φορέα διοίκησης του λιμανιού». 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μόνιμους, ή μεγάλους καταυλισμούς» είπε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο, αλλά δεν είναι μόνιμο, γιατί πρέπει να ανταποκρίνεται σε ευμετάβλητες συνθήκες. Αναφέρθηκε και στον αριθμό που έχει δεσμευθεί η χώρα μας  αντιστοιχεί ένας αριθμός όπως σε κάθε χώρα, που θα μείνει μόνιμα, αλλά θα είναι διαχειρίσιμος.

«Τα hot spot προϋπήρχαν» τόνισε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «είναι κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης». Πρόσθεσε επίσης ότι είναι πιθανόν να έχουμε ελαχιστοποίηση των ροών, ωστόσο ακόμα και αν επανέλθει η Ευρώπη στη λογική, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι έτοιμη για το χειρότερο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις