Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Sabah, που επικαλείται καλά ενημερωμένες πηγές της τουρκικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έστειλε στην Κωνσταντινούπολη μια «ερευνητική ομάδα» που αποτελούνταν από 11 άτομα. Ανάμεσα τους βρίσκονταν ο χημικός Ahmad Abdulaziz al-Janobi και ο ειδικός περί της τοξικολογίας Khaled Yahya al-Zahrani.
Όπως επισημαίνεται η «ομάδα έρευνας» έφτασε στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Οκτωβρίου, εννέα μέρες μετά τη δολοφονία του Κασόγκι. Επισκέπτονταν καθημερινά το προξενείο από τις 12 έως τις 17 Οκτωβρίου, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη της δολοφονίας. Η Σαουδική Αραβία επέτρεψε την είσοδο στην τουρκική αστυνομία στις 15 Οκτωβρίου και αφού είχε ξεσπάσει διεθνής κατακραυγή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.
Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι η δράση της συγκεκριμένης ομάδας αποδεικνύει πως η δολοφονία του Κασόγκι ήταν προμελετημένη και ανώτατοι αξιωματούχοι στην κυβέρνηση της Σ. Αραβίας ήταν πλήρως ενημερωμένοι. Παράλληλα, ανέφερε πως χρησιμοποιήθηκε οξύ για να εξαφανιστεί το πτώμα του Κασόγκι ή τουλάχιστον να καταστεί μη αναγνωρίσιμο. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές «προσεγγίζουν την υπόθεση με απόλυτη διαφάνεια και σοβαρότητα».
Ο επικεφαλής του κλιμακίου της Σ. Αραβίας στον ΟΗΕ, Bandar al-Aiban, δήλωσε τη Δευτέρα πως η χώρα του είναι βαθύτατα λυπημένη και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διαλευκανθεί η υπόθεση. «Η ηγεσία του Βασιλείου εξέφρασε τη συμπόνια της για τον θάνατο του πολίτη Τζαμάλ Κασόγκι. Το Βασίλειο ερευνά την υπόθεση και θα φέρει προ των ευθυνών τους όσους ευθύνονται για τον θάνατο του».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν στήριξε προ ημερών τον βασιλιά της Σ. Αραβίας, επισημαίνοντας πως για τη δολοφονία ευθύνονται «ανώτατα κλιμάκια» της κυβέρνησης της Σ. Αραβίας. «Γνωρίζουμε ότι αυτοί που βρέθηκαν στην πρεσβεία και εκτέλεσαν την πράξη είχαν μόνο μια εντολή: Να σκοτώσουν τον Κασόγκι και να φύγουν. Είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ότι η εντολή για τη δολοφονία του Κασόγκι προέρχεται από τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας. Δεν πίστεψα ούτε για μια στιγμή ότι ο Βασιλιάς έδωσε εντολή για το χτύπημα. Έτσι λοιπόν, δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω πως η δολοφονία αντικατοπτρίζει την επίσημη γραμμή της Σαουδικής Αραβίας. Είναι λάθος να θεωρήσουμε πως η δολοφονία είναι πρόβλημα που αφορά μόνο τις δύο χώρες».