O αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας Γουόρεν Τρας δήλωσε την Παρασκευή ότι τα αντικείμενα που ανίχνευσε ο δορυφόρος μπορεί να έχουν βυθιστεί, καθώς οι δορυφορικές εικόνες τραβήχτηκαν στις 16 Μαρτίου. Όπως τόνισε, «κάτι που επέπλεε στη θάλασσα πριν τόσο καιρό μπορεί να μην επιπλέει πλέον».
 

Έρευνες «μαρκάς διάρκειας»
 

Αξιωματούχοι αναφέρουν πως ετοιμάζονται για έρευνες «μακράς διάρκειας». Στην αναζήτηση συμμετέχουν 25 χώρες.
 
Έξι αεροσκάφη και δύο εμπορικά πλοία ερευνούν έκταση 23.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η Κίνα, η Ιαπωνία και η Ινδία στέλνουν αεροπλάνα, ενώ σκάφη του αυστραλιανού και του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού καταπλέουν στην περιοχή, πάνω από 2.000 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ.
 
Αεροσκάφη και πλοία ερευνούν επίσης και πάλι τη Θάλασσα Ανταμάν ανάμεσα στην Ινδία και την Ταϊλάνδη, επιστρέφοντες σε περιοχές που έχουν ήδη σαρωθεί εξαντλητικά στην προσπάθεια να εντοπιστεί κάποιο στοιχείο.
 

Δάκρυα και ύβρεις
 

Συγγενείς κινέζων επιβατών του εξαφανισμένου αεροσκάφους εκδήλωσαν και πάλι την οργή τους συναντώντας σήμερα στο Πεκίνο Μαλαισιανούς εκπροσώπους, με την αστυνομία να επεμβαίνει για να αποφευχθούν σοβαρά επεισόδια.
 
Στη διάρκεια της συνάντησης σε ξενοδοχείο της κινεζικής πρωτεύουσας εκτυλίχθηκαν σκηνές με δάκρυα και ύβρεις, καθώς οι κινεζικές οικογένειες είναι σε μεγάλο βαθμό πεισμένες πως η Κουάλα Λουμπούρ τούς κρύβει εξαρχής πληροφορίες.

«Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια! Και δώστε μας πίσω τους δικούς μας!», φώναζαν οι συγγενείς.
 
«Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπατά, δεν τολμάει να μας αντιμετωπίσει, η μαλαισιανή κυβέρνηση είναι ο χειρότερος των δολοφόνων», έλεγαν.
 
«Δεν αντέχουμε άλλο! Μας προτείνουν μόνο χρήματα για αποζημίωση για να φύγουμε, αλλά εμείς χάνουμε την οικογένειά μας», είπε μια γυναίκα. «Εδώ είμαστε στην Κίνα! Θα συνεχίσουμε να περιμένουμε και δεν θα φύγουμε!».
 
Εν μέσω απειλών οι Μαλαισιανοί αξιωματούχοι εγκατέλειψαν το βήμα, ενώ αστυνομικοί επενέβησαν για να τους προστατεύσουν. Σημειώνεται ότι μεταξύ των 239 αγνοουμένων είναι 153 Κινέζοι.