Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε σήμερα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος της ότι αναμένονται "δύσκολες συνομιλίες" με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη του στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει η Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές από την κεκλεισμένη των θυρών συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα
The Council of the European Union / SOOC
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σε βουλευτές του κόμματος της ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών με τον Έλληνα πρωθυπουργό παραμένει άγνωστο, σύμφωνα με στέλεχος που παρευρέθηκε στη συνάντηση.
Nα χαμηλώσει τις προσδοκίες από την συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε η καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).
Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η κυρία Μέρκελ επισήμανε η προγραμματισμένη συνάντηση «δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων και των μεταρρυθμίσεων από τη διεθνή τρόικα». Πρόσθεσε δε ότι ως τώρα η πρόοδος στην Αθήνα είναι περιορισμένη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την Αθήνα «δύσκολες» και το αποτέλεσμά τους ως «ανοιχτό» και σημείωσε ότι «η Γερμανία πρέπει να είναι πάντα μια χώρα που δεν αφήνει τίποτα που να μην το προσπαθήσει».
Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η κυρία Μέρκελ φρόντισε να χαμηλώσει τις προσδοκίες από την συνάντηση που θα έχει την Δευτέρα στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η προγραμματισμένη συνάντηση «δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση των ελληνικών οικονομικών προβλημάτων και των μεταρρυθμίσεων από την διεθνή τρόικα».
Πρόσθεσε δε ότι ως τώρα η πρόοδος στην Αθήνα είναι περιορισμένη.
Σχετικά με την ίδια συνεδρίαση, το dpa μεταδίδει ακόμη ότι ο επικεφαλής της Κ.Ο. Φόλκερ Κάουντερ τόνισε ότι δεν θέλει μια σοσιαλιστική Ευρώπη.