Θετικές εξελίξεις, χωρίς όμως να μιλά για συμφωνία, αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης από το Εurogroup της Δευτέρας, εναρμονιζόμενος με το μήνυμα που στέλνουν οι Βρυξέλλες ως προς τις προσδοκίες στις 11 Μαΐου. Κάνει λόγο για δύσκολη επικοινωνία των υπουργών
Ο Γ. Βαρουφάκης ( Nick Paleologos / SOOC)
Όπως δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί αναμένει την καταγραφή της προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών.
Η συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον Π. Μοσκοβισί στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες διήρκησε μιάμιση ώρα.
Επόμενος σταθμός του Γ. Βαρουφάκη, που συνεχίζει το μπαράζ επαφών που θα έχει με αξιωματούχους της ευρωζώνης, είναι το Παρίσι όπου θα έχει συνάντηση με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμ. Μακρόν.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών συνάντησε και τον γάλλο ομόλογό του Μ. Σαπέν. Εξηγώντας μάλιστα τους λόγους των έκτακτων ραντεβού ανέφερε ότι θεώρησε χρήσιμο να έχει μεμονωμένες συναντήσεις με ομολόγους του για να εξηγήσει τις ελληνικές θέσεις.
Το όραμα για την έξοδο από την κρίση
«Είναι πολύ σημαντικό, επειδή στο Eurogroup η επικοινωνία των υπουργών Οικονομικών μεταξύ τους είναι δύσκολη. Είμαστε και πολλοί και δεν έχουμε ευκαιρία για να πληροφορηθεί ο ένας από τον άλλο, παρά μόνο να πληροφορούμεθα όλοι μαζί από τους θεσμούς. Είναι πολύ σημαντικό, ιδίως σε περιόδους σαν αυτή που έχει πολύ μεγάλη σημασία, η μέγιστη επικοινωνία», είπε.
Ο ίδιος ανέφερε πως εξέθεσε τις θετικές κινήσεις που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο μέχρι τώρα, ώστε να επέλθει συμφωνία και ότι προχώρησε στην παρουσίαση «συνολικού οράματος» για το πως η Ελλάδα θα ξεφύγει από την κρίση, θα ανακάμψει και θα αρχίσει να αναπτύσσεται.
«Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, πάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας εξεύρεσης άμεσης λύσης, ώστε να ξεκλειδωθεί και το θέμα της ρευστότητας και για να προχωρήσουμε σε νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη», τόνισε.