
Μετά τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στον τελικό του Champions League, οι πανηγυρισμοί στη Γαλλία εξελίχθηκαν σε βίαιες ταραχές, με αποτέλεσμα δύο θύματα, 192 τραυματίες και πάνω από 500 συλλήψεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, στο Παρίσι συνελήφθησαν 491 άτομα, ενώ συνολικά 254 οδηγήθηκαν σε κράτηση. Οι ταραχές ξέσπασαν λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα και επεκτάθηκαν κυρίως στην περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων, όπου συγκεντρώθηκαν χιλιάδες φίλαθλοι.
Τα επεισόδια περιλάμβαναν εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσια περιουσία, εμπρησμούς οχημάτων και συγκρούσεις με την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού για την αποκατάσταση της τάξης. Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότερα από 200 οχήματα πυρπολήθηκαν, ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 29 μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.
Ανάμεσα στα θύματα, ένας νεαρός άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σχετίζεται με τους εορτασμούς, ενώ ένα 17χρονο αγόρι μαχαιρώθηκε θανάσιμα στην πόλη Νταξ.
Οι γαλλικές αρχές είχαν κινητοποιήσει πάνω από 5.400 αστυνομικούς για την αποτροπή επεισοδίων, ωστόσο η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο.
Πηγή: Reuters