Εγκλωβισμένοι από την αστυνομία στο σημείο όπου νωρίτερα πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜέΡΑ25 βρίσκονται οι βουλευτές του κόμματος, Σοφία Σακοράφα και Κρίτωνας Αρσένης, με την αστυνομία να μην τους επιτρέπει να πορευτούν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ οι δυο τους, «διότι θεωρείται πορεία».

Σε επικοινωνία του TPP μαζί της, η Σ. Σακοράφα κατήγγειλε πως παρότι από το σημείο διέρχονται πολίτες κανονικά, η αστυνομία δεν τους επιτρέπει να κινηθούν, με την «δικαιολογία» μάλιστα, πως επειδή επιθυμούν να κινηθούν προς την λεοφώρο Αλεξάνδρας, «αυτό θεωρείται πορεία».

Όπως τονίζει η ίδια, έχει ρωτήσει η ίδια την αστυνομία εάν κρατείται, δίχως να λάβει απάντηση, ενώ κατά τη συνομιλία μας μαζί της αναρωτιέται, «σε τι καθεστώς ζούμε».

Μάλιστα οι βουλευτές καταγγέλουν ότι έλαβαν μόνο την απάντηση ότι «υπάρχουν σαφείς εντολές», σχετικά με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον Πρόεδρο της Βουλής και εκείνος με τη σειρά του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, της μεταφέρθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής ότι «δεν μπορεί να γίνει πορεία» κάτι που προβληματίζει σχετικά με το αν υπάρχει ειδική στόχευση στους εν λόγω βουλευτές, καθώς δύο άτομα είναι αμφίβολο αν αποτελούν πορεία -σε μια ημέρα όπου η ΕΛΑΣ κατέβασε στο δρόμο περίπου 5.000 αστυνομικούς.

Σε δηλώσεις της Σ. Σακοράφα στο TPP -στο σημείο όπου είναι οι δύο βουλευτές εγκλωβισμένοι- έκανε λόγο για «απαγόρευση σε βουλευτές να ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα της ελευθερίας της κίνησης».

Από την πλευρά του, ο Κ. Αρσένης ανέφερε στο παρακάτω βίντεο ότι «βλέπετε πίσω μου ότι οι αστυνομικοί φρουρούν 2 βουλευτές, όχι γιατί κάνουν κάποια πορεία ή το παραμικρό, δύο βουλευτές που θέλουν να έχουν ελεύθερη κίνηση».

«Αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Είναι η κατάσταση μιας κυβέρνησης η οποία θεωρεί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Να αναστείλει στην πράξη οποιοδήποτε άρθρο του συντάγματος όποτε θέλει, και στην ουσία να καταπατήσει οποιοδήποτε πολιτικό δικαίωμα κάποιου πολίτη» πρόσθεσε.

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις των βουλευτών στο TPP:

Από το παρακάτω βίντεο γίνεται σαφές ότι με το που κινούνται οι βουλευτές, οι αστυνομία τους ακολουθεί, ενώ σε ερωτήσεις του για το τι ακριβώς εντολές έχουν λάβει οι αρχές, δεν παίρνουν πίσω καμία απάντηση.