Η πυρκαγιά στο Βασιλίτσι Κορώνης της Μεσσηνίας ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας, με την Πυροσβεστική να ενημερώνει πως αυτές τις ώρες επιχειρούν εκεί 65 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ώρα, στη Φθιώτιδα βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές, ενώ στη Μακρακώμη του νομού ήταν που σημειώθηκε νωρίτερα η θερμοκρασία-ρεκόρ των 46,2 βαθμών Κελσίου, όπως κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπίο Αθηνών (meteo.gr).

Στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, κοντά στο χωριό Λογγίτση της Στυλίδας, στην ανατολική Φθιώτιδα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο μεταδίδει πως επιχειρούν 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και 2 canadair και 2 PZL, όπως επίσης και 2 ελικόπτερα, για περισσότερο από τρεις ώρες. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάτω από δύσκολες συνθήκες και λόγω θερμοκρασίας αλλά και λόγω των ανέμων, έδωσαν μία πραγματική μάχη να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, που από την αρχή κινούνταν απειλητικά.

Όπως αναφέρεται, στην περιοχή εκτός από τα εναέρια μέσα που συνεχίζουν να επιχειρούν, αναπτύσσονται επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, μαζί με μηχανήματα και υδροφόρα οχήματα του δήμου Στυλίδας και της Περιφέρειας Στερεάς, έτσι ώστε μέσα στο φως της ημέρας να μπορέσουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς. «Είναι μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά σε μία περιοχή που δεν επιτρέπει πλήρη ανάπτυξη στα εναέρια και τα επίγεια μέσα» δηλώνει μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας, που κατά το δημοσίευμα βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς.

Παράλληλα, στη Λευκάδα της Σπερχειάδας, στη δυτική Φθιώτιδα έχει ξεσπάσει το μεσημέρι πυρκαγιά, η οποία μάλιστα βρίσκεται κοντά σε οικισμό. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για ξέσπασμα δύο πυρκαγιών σε κοντινή απόσταση, αρχικά στο χωριό, και λίγα λεπτά αργότερα στο όρος Όρθρου, σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Λογγίτσι, στη Στυλίδα. Όπως αναφέρεται, στο σημείο έχουν σπεύσει κάτοικοι και εθελοντές, ενώ επιχειρούν και δύο αεροσκάφη PZL από τη Λαμία.