Έναν νεκρό και έναν τραυματία είχε ως αποτέλεσμα το δυστύχημα που συνέβη στο gay pride της Φλόριντα το πρωινό του Σαββάτου 20 Ιουνίου. Κατά την έναρξη της παρέλασης, ένα ημιφορτηγό με οδηγό έναν 77χρονο άνδρα, που συμμετείχε στην εκδήλωση, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτάχυνε ξαφνικά και παρέσυρε δύο πεζούς πριν καταλήξει σε φράχτη γειτονικής επιχείρησης. Οι άνδρες που χτυπήθηκαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με τον έναν εκ των δύο να καταλήγει.

Και ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έγκλημα με ομοφοβικά κίνητρα, πλέον οι αρχές το αποκλείουν: «Σήμερα γνωρίζουμε πως το χθεσινό περιστατικό ήταν ένα τραγικό δυστύχημα και όχι μια εγκληματική ενέργεια που στρεφόταν εναντίον οποιουδήποτε ατόμου ή οποιασδήποτε ομάδας ατόμων», ανέφερε η αστυνομία του Γουίλτον Μάνορς.

Ο οδηγός έχει συλληφθεί και συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ όπως αναφέρει ο Guardian, και ο οδηγός και τα θύματα ήταν μέλη της χορωδίας της πόλης η οποία αποτελείται από περίπου 25 μέλη κυρίως ηλικωμένων ανδρών.

«Οι τραυματίες ήταν μέλη της Χορωδίας όπως και ο οδηγός. Εξ όσων γνωρίζω, αυτό δεν ήταν επίθεση στην κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ», δήλωσε ο Πρόεδρος του Gay Men’s Chorus, Τζάστιν Νάιτ, σε δήλωση την Κυριακή, αποκαλώντας το συμβάν «ένα ατυχές δυστύχημα».