Στη συνέχεια, η κ. Λιακούλη, αναφερόμενη στο κύμα ακρίβειας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες, σημείωσε ότι «Έχω την αίσθηση πως κάποια πράγματα δεν αντέχονται πια. Ο κόσμος που μας βλέπει τώρα υφίσταται υπερτετραπλασιασμό των τιμών πληθωρισμού των τροφίμων μέσα στο Μάρτιο, 5,5% εμείς, 1,2% η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο μισθός δεν φτάνει για το καλάθι στο σούπερ μάρκετ. Οι σεισμοπαθείς είναι ακόμη στα κοντέινερς εδώ και τρία χρόνια. Στη Θεσσαλία δεν μπορούμε να βγούμε προς τα έξω εδώ και 8 μήνες να περπατήσουμε, διότι παντού οι δρόμοι είναι ως το γόνατο νερό και λάσπη».

Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την πολιτική της Κυβέρνησης που αρκείται στην επικοινωνιακή διαχείριση, χωρίς ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η πραγματικότητα είναι οδυνηρή. Έχουμε μια εικονική πραγματικότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ότι όλα είναι καλά, χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις σε μισθούς, μια Κυβέρνηση που εκμεταλλεύεται τα πάντα, με “καθρεφτάκια και χάντρες σε ιθαγενείς” με 30 και 40 ευρώ το μήνα. Από την άλλη, υπάρχει η οδυνηρή πραγματικότητα του λαού”.
Κλείνοντας, η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε στο διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών επισημαίνοντας ότι «ο λαός είναι αυτή τη στιγμή φοβισμένος με το και μη χειρότερα. Υπάρχει μια λαμπρή ευκαιρία στις Ευρωεκλογές. Η παραπολιτική, τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα με τις κολυμπήθρες και το “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια” ένθεν κακείθεν, να μείνουν στην άκρη. Να μιλήσουμε επιτέλους ξανά για την πολιτική, η οποία θα πρέπει να έρθει στο προσκήνιο. Να μιλήσουμε για τα ιδεολογήματα, να μιλήσουμε για τα προγράμματα. Nα πούμε επιτέλους ότι αποδοκιμάζουμε την Κυβέρνηση που περιφρόνησε τους θεσμούς και τους πολίτες και ότι δίνουμε αξία στην αξιοπρέπεια των πολιτών. Αυτό είναι το διακύβευμα των Ευρωεκλογών».