Ωστόσο, αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί μέχρι στιγμής λεπτομέρειες από την ελληνική πλευρά, η οποία ανακοίνωσε την υπόθεση με δελτίο Τύπου. Μάλιστα, ενώ γίνεται λόγος για «τρομοκρατικό δίκτυο», οι συλλήψεις εξαντλούνται σε δύο άτομα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση από την ιστοσελίδα των Ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών στις 28 Μαρτίου 2023:

«Με αφορμή το δημοσίευμα στην Ελλάδα, το Γραφείο του Πρωθυπουργού εξέδωσε, απόψε, την ακόλουθη απάντηση εκ μέρους της Μοσάντ:

“Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι μια σοβαρή υπόθεση που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. Ήταν μια επιπλέον προσπάθεια του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό.

Μετά την έναρξη των ερευνών για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε πληροφοριακή βοήθεια για την αποκάλυψη της υποδομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η υποδομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διοικείται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες.

Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται αδιάκοπα για να ματαιώσει τις επιδιωκόμενες ιρανικές επιθέσεις σε όλο τον κόσμο”».